100 Bin Lira Değerindeki 'Kral' Adıyaman'ı Temsil Edecek-Videolu Haber

100 Bin Lira Değerindeki 'Kral' Adıyaman'ı Temsil Edecek-Videolu Haber

 

Ev fiyatı değerindeki 'Kral' adlı Güvercin' İstanbul'da yapılacak olan Avrupa ve Türkiye'den katılacak Kürenk ırkı kuşlar ile yarışmada Adıyaman’ı temsil edecek. Adıyamanı temsil edecek.

Avrupa ve Türkiye'nin çeşitli illerinden katılım gösterilecek olan ve Kürenk Kulübü tarafından İstanbul'da 24 Mart'ta açılacak olan sergiye Adıyaman'dan 2.5 yaşındaki 'kral' ismi verilen 100 bin lira değerindeki güvercin katılacak.

Kuşsever Erkan Türkoğlu, 'Kral' adını verdiği Kürenk ırkı güvercinine karşılık otomobil teklifini reddetti. 

- "KRAL İÇİN 100 BİN LİRA İSTEDİ"

İstanbul Tuzlada 23 Mart'ta düzenlenecek olan Kürenk Kulübü sergisine Kral'ı sergiye götüreceğini belirten kuşsever Erkan Türkoğlu, "İstanbul Tuzlada 23 Mart'ta bizim açmış olduğumuz Kürenk Kulübünün sergisi var. Avrupa’dan İsviçre'den, Türkiye'nin dört bir yanından kürenk sevdasına gönül vermiş arkadaşlar ile birlikte kuşlarımızı sergileyeceğiz. Bizim orada yapacağımız serginin özelliği Adıyaman temsili olarak 'Kral' kuşumu götüreceğim. Görmeyen arkadaşlarımız var. Tabi herkes Adıyaman’a galipte bu kuşu göremiyor. Tabi kral gibi benimde görmek istediğim kuşlar var."dedi.

-"TEKLİF GELİRSE KUŞUMU SATMAYACAĞIM"

Sergide 'Kral'ın izleneceğini fakat teklif gelirse satmayacağını aktaran Türkoğlu, şöyle devam etti:

"Biz bu sergide birlik ve beraberlik içerisinde Şabab camiasına bir ilki gerçekleştireceğiz. Adıyaman’da Kral isimli kuşumu götüreceğim. Kuşumu çok seviyorum,benim sevgimi kimse para ile alamaz,100 bin lira  verseler kuşumu vermem vermekte istemiyorum. Bu para ile ölçülemeyecek bir sevgi 30 yıldır ben bu işle uğraşıyorum. Okulda iken zil erken çalsa da kuşlar aç kalmasın diye düşünürdüm. Kral, erkek kuşumuz bu sergide Adıyaman’ını temsil edecek. Adıyaman kuşudur böyle bir kuşumuz var diye gurur duyuyoruz. Adıyaman’da böyle bir güzelliğin olmasından dolayı, onun için çok büyük bir sergi olacak. Bu sergide şansımızın yüksek olduğunu görüyorum. Bazı arkadaşlarımız geçen yıl 'kral' gibi bir kuşa 80 bin lira vererek aldı. O zaman ki para ile şimdi parayla hesaplarsak bizimki 200 bin lira değerinde. Bizde oradaki kuşları görmek için can atıyoruz. 'Kral' sergide izlenecek ama satın diye teklif gelirse kuşumu satmayacağım. Zaten kuşuma her zaman teklifler geliyor. 100 -150 bin lira değerinde bende her zaman diyorum ki, ben kuşumu satmak istemiyorum. Gideceğimiz yer er meydanı bakacağız kimin kuşu daha iyi kim hangi kuşları besliyor. 'Kral' bu sergide Adıyaman ilimizi temsil edecek bizde heyecanlıyız ve gururluyuz."

 












Bu yazı toplam 1603 defa okunmuştur