Yunanistan'da Gölbaşı Rüzgarı Esti

Yunanistan'da Gölbaşı Rüzgarı Esti

 

 

Adıyaman Gölbaşı Belediyesi, Yunanistan'ın Selanik şehrinde düzenlenen Uluslararası Halk Dansları ve Müzik Festivaline katıldı.

Selanik şehrinin farklı noktalarında 21-25 Şubat tarihleri arasında 4 gün boyunca düzenlenen festivalde, Gölbaşı Belediyesi mehter ekibinin mehter gösterileri yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Gösterileri izlemeye gelen vatandaşlara Gölbaşı Peygamber üzümü ve Adıyaman çiğköftesi ikram edildi. Gölbaşı Belediyesi Mehter Takımının Sakhós ilçesindeki kilise önünde düzenlediği gösteride mehter takımının marşı sırasında ezan okuması Yunanistan'da yaşayan Türk vatandaşları duygulandırdı.

-"BAYRAĞIMIZI YIRTMA CÜRETİNDE BULUNAN HADSİZE MEHTER EKİBİMİZLE EN GÜZEL CEVABI VERDİK"

Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Gölbaşı ilçesini yerelde ve uluslararası platformlarda tanıtmak amacıyla çalışmalara devam edeceklerini belirterek, "Gölbaşı üzümünü, Adıyaman çiğköftesini ve doğal ve kültürel değerlerimizi avrupa da tanıtmak amacıyla Yunanistan'ın Selanik ilinde düzenlenen ve tüm masrafları avrupa birliği tarafından karşılanan Uluslararası Halk Dansları Müzik Festivaline katılım gösterdik. Bayrağımızı yırtma cürretinde bulunan hadsiz vekile de mehter ekibimiz aracılığıyla en güzel cevabı vermiş olduk. Mehteran ekibimize ve belediye personellerimize teşekkür ediyorum." dedi.












Bu yazı toplam 1434 defa okunmuştur