Başkan Kılınç'tan 'Bir Kap Su, Bir Kap Mama' Projesine 3 Bin Kap Desteği-Videolu Haber

Adıyaman Belediyesi ve sokak hayvanları gönüllüleri tarafından ortaklaşa hazırlanan 'Bir Kap Su, Bir Kap Mama' Projesi kapsamında 3 bin iş yeri önüne su kabı bırakıldı.

Başkan Kılınç'tan 'Bir Kap Su, Bir Kap Mama' Projesine 3 Bin Kap Desteği-Videolu Haber

 

 

 

- İŞ YERİ ÖNLERİNE 3 BİN KAP BIRAKILDI 

Adıyaman Belediyesi Başkanı Doktor Süleyman Kılınç ve beraberindeki Sokak Hayvanları Gönüllülerinden oluşan 50 kişi 'Bir Kap Su, Bir Kap Mama' sloganıyla başlatılan kampanyada kentte bulunan işyerlerinin önüne 3 bin su kabı ve yemek kabı bırakıldı.

Kentte cadde ve sokakları gezen Başkan Kılınç, işyerlerini gezerek işyerlerinin önüne su bırakılması için kap dağıttı. 

Su kabı dağıtımı esnasında açıklamada bulunan Başkan Kılınç,"Hayvanı sevmeyen insanı da sevmez. Bunu özellikle söylemem gerekiyor. Yaklaşık 50 kişilik bir grup bunun sayısını çok daha artmasını istiyorum. Aslında herkesin hayvan sever olması lazım. Onlarda bir candır. Özellikle yaz aylarında susuz kalan hayvanlarımıza yönelik arkadaşlarımız belediye olarak 3 bine yakın bir kap hazırlamışlar sadece su için değil yemek içinde kaplarımızı hazırlıyorlar bir kısmı otomatik su alan monte edilmiş bir kısmı da böyle dükkan önlerine konulacak şekilde 3 bine yakın bu şekilde ama onların zamanla sayısını arttıracağız. Dolayısıyla sokak hayvanlarının hem yem noktasında hem su noktasında arkadaşlarımız gerekli hassasiyeti gösteriyor."

Başkan Kılınç, hayvan barınağı noktasında ciddi çalışmalarının olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Hazineye bir yazı yazdık yaklaşık 100 dönümlük bir alan özellikle sokak hayvanlarına yönelik kedi ve köpeklere yönelik ameliyathanesi olan çok ciddi bir barınağı olan mekan olacak inşallah çok kısa sürede ona başlayacağız. Ben bu gönüllü arkadaşlarımı gerçekten canı gönülden tebrik ediyorum. Biz aslında bu kültürden gelen bir medeniyetiz. Ve ilk hayvan hastanesini kuranda bizim medeniyetimizdir yani düşünün Avrupa'da ve diğer kıtalardan adamlar insan yerine konulmadığı zamanda hayvanlara yönelik hayvan hastanesi yapmış bir medeniyetiz dolayısıyla biz bu ayarlarımıza geri dönmemiz lazım."

-"HAYVANLARLA BERABER YAŞAYAN İNSANLARIN PSİKOLOJİK HASTALIKLARA YAKALANMALARI DAHA DÜŞÜK"

Hayvanlarla beraber yaşayan insanların psikolojik hastalıklara yakalanmaları daha düşük olduğunu belirten Başkan Kılınç,"Vatandaşlara mesajımız şudur sokakta bulunan köpekler kediler bunlar hayatın bir parçası bunu özellikle söylemem gerekiyor. Küçükken herkesin bir kedisi vardır güvercin beslerdik hayvanlarla yaşayan onlarla beraber aynı ortamda bulunan insanlar psikolojik  olarak fiziksel olarak da daha iyi olur çünkü dolayısıyla psikolojik olarak rahat olan insanlar sağlık anlamında da hayvanlarla beraber yaşayan insanların psikolojik hastalıklara yakalanmaları daha düşüktür."



 









Bu yazı toplam 988 defa okunmuştur