CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Köseler'in Sivas Katliamı Açıklaması

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Gölbaşı CHP İlçe Başkanı Emine Köseler, "Sivas Katliamı’nın 26. yıl dönümünü büyük hüzünle ve acıyla idrak ediyoruz."

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Köseler'in Sivas Katliamı Açıklaması

 

 

 

Köseler, yazılı açıklamasında, "35 aydınımızı yakan zihniyet laik, demokratik ve hukukun üstünlüğüne dayalı Cumhuriyetimize saldırmıştı, bunu çok iyi biliyoruz...Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş ve kuruluş sürecinin esaslarını Sivas Kongresi ile Sivas’ta ilan etmişti."ifadelerini kullandı.

Yıllarca, siyasi iktidarlarca beslenen gerici yapıların 'Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta yıkılacak!' sloganlarını unutmadıklarını vurgulayan Köseler, şunları kaydetti:

"Tam bağımsızlık ilkesi; laik, demokratik, sosyal, üniter ve hukuk devleti özelliklerini kapsayan ulus devletin, yani, Türkiye Cumhuriyeti’nin habercisiydi...Sivas, bu anlamda Cumhuriyet Devrimi’nin en önemli kavşağıdır, önemli kalesidir, önemli kilometre taşıdır. Yıllarca, siyasi iktidarlarca beslenen gerici yapıların 'Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta yıkılacak!' sloganlarını unutmadık. Oy uğruna Sivas Katliamı’na seyirci kalanlar; ülkemizi tek kişi yönetimine taşımış, parlamenter çoğulcu sistemi ortadan kaldırmış, Gazi Meclis’in itibarını yok etmiş ve Atatürk Devrimi kazanımlarına savaş açmıştır. 2 Temmuz katliamı, laik ve demokratik Cumhuriyet’e vurulan ağır bir darbedir. Tartışmasız, gerici bir isyandır. Bu isyanın unutulması, unutturulması mümkün değildir.2 Temmuz Katliamı'nda yitirdiğimiz aydınlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz."










Bu yazı toplam 1359 defa okunmuştur