CHP Milletvekilleri, Partililer ve STK Temsilcileriyle Bir araya Geldi

CHP Milletvekilleri, Partililer ve STK Temsilcileriyle Bir araya Geldi

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Adıyaman’daki siyasi iklim ve önümüzdeki dönemde halkın siyasi eğilimlerinin değiştirilmesi konusunda izlenmesi gereken yol haritasının belirlenmesi amacıyla çalışma ve değerlendirme yapmak üzere Parti Meclisi üyesi ve milletvekillerinden oluşan heyet Adıyaman'a geldi.

Adıyaman CHP İl Binasında gerçekleşen toplantıya CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akan, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, CHP İzmir Milletvekili Kamil Sındır, parti üyeleri STK temsilcileri ve bir çok vatandaş katıldı.

-"ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE ARTIK KONGRE TAKVİMİ BAŞLADI"

CHP Adıyaman Milletvekili Tutdere, toplantıda yaptığı konuşmasında geçen dönem yine bu heyet ile birlikte, İzmir Milletvekili, Kocaeli Milletvekili ve Mersin Milletvekili ile birlikte burada özelliklede Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesi üzerine bir dizi çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Tutdere, bugün ki çalışma takvimi ile bir devamı olarak, ulaşamadıkları sivil toplum örgütlerine kanaat önderlerine bu toplantı aracılığıyla ulaşmaya çalışıcaklarını belirterek, şöyle devam ett:

"Değerli Arkadaşlar sizlerde yakinen takip ediyorsunuz. Türkiye’de özellikle ekonomik sıkıntılar, işsizlik ve yoksulluk anlamında çok ciddi bir sorunlar var, bizler Cumhuriyet Halk Partisi Meclis grubu olarak, parlamento da ve sokakta, halkımızın, çiftçimizin, esnafımızın, memurun, işçinin herkesin sesi olmaya çalışıyoruz. Şuan da Türkiye’nin her tarafından milletvekili arkadaşlarımız şuanda ki gibi saha çalışmaları yapıyorlar. Biz halkımızın sorunlarını çözümü konusunda hem parlamento da hem de ilgili kurumlar nezlin de ki her türlü çalışma gayreti gösteriyoruz.

Evet dün 1 Aralık’tı, 1 Aralık 1954 yılında Adıyaman Malatya’nın ilçesi olmaktan ayrıldı. Parlamento da çıkarılan kanunla il oldu, il oluşumuzun da 65’inci yılında kutluyorum inşallah tabi kanunen il olduk ama kamu hizmetleri konusunda, kültürel anlamında sosyal gelişmişlik anlamında il olmuş muyuz. Buda tartışma konulardan olamadık, inşallah önümüzdeki dönem Cumhuriyet Halk partisi iktidarında, Ak Parti'nin ihmal ettiği hizmetlerle biz, ilimizi de insanımızı da buluşturacağız biz onun gayretindeyiz sizlerde burada daha da yöneticiler olarak, bulunduğunuz pozisyonlarda bunun için çaba gösteriyorsunuz. Ben hepinizi çapası ve emeği için sizlere de teşekkür ediyorum.

Bu yolculuk uzun bir yolculuk ama iktidar yürüyüşünü 31 Mart'da başlattık, genel başkanımızın liderliğinde Türkiye de Cumhuriyet Halk Partisi emin adımlarla iktidara yürüyor. Bunlarında tabi en büyük destekçisi sizlersiniz yerelde halkla sahada iç içesiniz,çalışıyorsunuz sizlerle birlikte genel merkezimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız bütün partinin neferleri bu yolculuğu birlikte tamamlayacağız ve halkımızı bu işsizlikten, yoksulluktan hep beraber kurtaracağız, önümüzdeki süreçte artık kongre takvimi başladı. Bu kongrelerde Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşıyacak kadroları sizler seçeceksiniz, halkımız seçecek ve yolumuza hep birlikte devam edeceğiz, ben şundan eminim Cumhuriyet Halk Partisi bu kongrelerde demokratik kültüre uygun bir şekilde başarıyla çıkacaktır, Adıyaman’da bu konuda her türlü çalışmayı örgütlerimiz yapıyorlar ve bu kongrelerde biz de parti olarak güçlenerek çıkacağız ve birlikte yolumuza devam edeceğiz."

-İZMİR MİLLETVEKİLİ SINDIR: TÜRKİYE EKONOMİSİ HER GEÇEN GÜN, YIL GEÇTİKÇE KÜÇÜLÜYOR"

İzmir Milletvekili Kamil Sındır, ise  Adıyaman’ın durumunu yaşayarak görerek bilerek birde ülkenin genel durumunu paylaşacaklarını belirterek, "Buradan ayrılacağız, yine tekrar geleceğiz yani bu gidiş gelişlerimiz ne ilk nede son, bundan sonrada devam edecek."dedi.

 Bütçe maratonunun Cuma günü komisyonda bittiğini anımsatan Milletvekili Sındır, şöyle devam etti:

"9 Aralık’tan itibaren Türkiye Büyük Meclisi Genel Kurulun da bakanlıkların yani merkezi yönetimi, yani hükümetin bütçesi bu sefer meclis genel kurulunda yeniden görüşmeye açılacak. Yaklaşık 1 milyon 95 milyar bir büyüklüğe sahip. Türkiye küçülüyor değerli arkadaşlar Türkiye ekonomisi her geçen gün, her geçen yıl geçtikçe küçülüyor bakın bir rakam vereyim. 2013 yılı Milli gelirimiz, milli gelirimiz 2013 yılın da 950 Milyar dolar iken, Bugün ki milli gelirimiz 749 Milyar dolar’a düşmüş durumda, yani 2013’den, öyle 2002- 2003’lere gitmiyorum. Akp’nin yöneticileri bakanları bütün ilgili yetkilileri, görevlileri, sorumluları her rakam verirken 2002’de şöyleydi şimdi böyleyiz diyorlar ama o kadar geriye gitmeye gerek yok.

 2013’e bakın 950 milyar dolar şimdi ise 749 milyar dolar. Türkiye’nin milli geliri bu ne demek artık gittikçe üretimden kopuyoruz. Türkiye de tarım alanları 40 milyon dönüme yakın, 40 milyon dönüm diyorum değerli arkadaşlar, 1 dönüm 3 dönüm 5 dönüm değil 40 milyona yakın tarım arazisi üretimden kopuk durumda çünkü üretim yapılmıyor, ekilmiyor, biçilmiyor, boş nedenini biliyoruz Adıyaman hele hele derinden biliyor, Çünkü  tarımda üretici artık çok yüksek girdi maliyetlerinde ilacın, tohumun, gübresi, mazotu, elektriği, suyu karşısında bu kadar yüksek maliyetler karşısında her geçen gün her geçen ay, zam alan girdi maliyetleri karşısında ürününü pazara sunduğunda bırakın maliyetini karşılamayı, borcunu bile ödeyemiyor ve üretimden kopuyor."

-KOCAELİ MİLLETVEKİLİ AKAN: AKP'YE OY VERMEK BİR SUÇTUR

Kocaeli Milletvekili Haydar Akan da, AKP milletvekillerini sokakta görülemediğini belirterek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüm milletvekillerinin sokaklarda olduklarını kim yanına çağırırsa onların yanında bulunduklarını kaydetti.

 Milletvekili Akan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bazen düşünüyorum bu millet neden bize oyunu vermiyor. Yani millet sandığa giderken nasıl oy vermeli tercihini nasıl yapmalı. Yani biz profesyonel siyasetçiyiz değil mi ? biz partimizi değiştiremeyiz ve başka bir partiye de oy veremeyiz ama vatandaş öyle değil. Vatandaşın gönlünde AKP var gidip oy veriyor, vatandaşın gönlünde CHP var gidiyor oy veriyor ama neye göre vermeli, bir vatandaş sandığa giderken hükümetin bir önceki dönemde onların önceki dönemlerde ülkenin problemleri, yaşadığı çevrenin problemleri ve kendi yaşadığı problemlere bakarak oy vermeli değil mi ? değerlendirerek şimdi diyoruz ki Adıyaman’ın problemleri çözülmüyor, tütün problemi var, oradan hocam açıklıyor GAP problemi var, su problemi var, niye çözsünler problemini Adıyaman’da yığınla oy alıyorlar her seferinde.

Hiçbir problemi çözmeden Adıyamanlı gidip oyunu veriyor. Ülkenin birçok yerinde böyle Türkiye’nin problemleri çözülmüyor, vatandaşın problemleri çözülmüyor, şehirlerimizin problemleri çözülmüyor, üzerine yenileri ekleniyor. Yani devlet, devlet olmaktan çıkmış kurumlar bozulmuş AKP’yle beraber, ama Adıyamanlı geliyor, 19 senedir, 17 senedir, 18 senedir bunlara oy veriyor. Adıyamanlı kardeşim niye oy veriyorsun bu adamlara, ha bizi sevmeyebilirsin bize oy vermeye gönlün elvermeyebilir. Başka siyasi partimi yok, değiştiremezsen Adıyaman değişmez.

65 yıl önce il de olsa Adıyaman köylülükten kurtulmaz, Sadece Adıyaman mı, Türkiye kurtulamaz. Onun için şunu söylememiz lazım, şunu anlamamız lazım; bunların hepsini benim anlattıklarımın hepsinin daha fazlasını biliyorsunuz ama komşunuza, arkadaşınıza, dostunuza, onu rencide etmeden AKP’ye oy vermek bir suçtur. Baktığın zaman ama onu suçlu olarak göstermeden, çünkü Türkiye’yi bu duruma getirdiler sürekli oy vererek, destek oldular.

Türkiye’nin en borçlu ülke olmasını, Türkiye’nin en yüksek faizden borçlu olmasına destek oldular, ama rencide etmeden güzel bir dille kavga etmeden onları ikna etmemiz gerekiyor buna ihtiyacımız var. Sadece Abdurrahman vekilimizin çalışması yetmez yada kentlerde bizim çalışmamız yetmez, sizlere de ihtiyacımız var hep birlikte başaracağız inşallah."



 









Bu yazı toplam 1663 defa okunmuştur