CHP'li Tutdere: Gençlerimizi Eğitimle Buluşturmak İçin Tüm İmkanları Seferber Etmeliyiz

CHP'li Tutdere: Gençlerimizi Eğitimle Buluşturmak İçin Tüm İmkanları Seferber Etmeliyiz

 

 

Adıyaman CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere, 21. Besni Eğitim Bayramı’nda “Bu platform aynı zamanda kentimizin eğitimle ilgili sorunlarını dile getirdiğimiz zemindir. Adıyaman liseye yerleştirme sınavlarında Türkiye’de 61. sıradayken, 25 bin öğrencimizden 3 bini 4 yıllık bir üniversiteye girebiliyor. Gençlerimizi eğitimle buluşturmak için elimizden gelen tüm imkan ve işbirliklerini kullanmak zorundayız."dedi.

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, 21. Besni Eğitim Bayramı’nda konuştu.

Tutdere, konuşmasında Türkiye’nin ilk ve tek Eğitim Bayramı’nın Adıyaman'da gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirirken “Bu platform aynı zamanda kentimizin eğitimle ilgili sorunlarını dile getirdiğimiz zemindir. Besni ise bizlerin eğitimdeki aydınlık yüzümüzdür. İlçemizdeki Mimarlık Fakültesi’nin öğrencilerce tercih edilmesi için çalışmalıyız.  23 medresesi olan bir ilçede, bugün yüksek okullarından öğrencilerimiz kaçıyor. Bunun yanında bir konferans salonuna ihtiyacımız var.” dedi. 

Kemal Tabak’ın isminin kaldırıldığı okula geri verilmesi için yetkililere de çağrıda bulunan Tutdere, 21 yıldır devam eden bu bayrama ilk kez bir Milli Eğitim Bakanı’nın katıldığını hatırlatarak, bundan böyle üst kademe temsillerin sürekli hale gelmesinin değerli olduğunu belirtti. 

Milletvekili Tutdere’nin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Besni’yi anlatmakla bitirmek imkansız, burası tarihi, Evliya Çelebi’nin 'Hayran kaldım' dediği bir kent. Adıyamanımızın incisi ve biz bu ilçemizi, her zaman aydınlık yüzümüz olarak biliyoruz. Besni ilçesinde eğitim bayramının kutlanıyor olması bizim için bir gurur vesilesi. Böyle bir kentin milletvekili olmaktan onur duyuyoruz. 

Besni ve eğitim birbiriyle tarihe bakınca birbirine çok yakışan şeyler. Sabah Belediye başkanımızla yaptığımız ikili bir görüşmede, Besni lisesinin başarılarını dinledim. Bu liseden mezun olup, çok önemli başarılara imza atmış, çok önemli yerlere gelmiş yurttaşlarımız var. Besni 23 medresesi olan, ilme ve bilme çok kıymet veren bir şehirdir. Peki Besni gerçekten eğitimde hak ettiği yerde midir?" 

-BU PLATFORMU EĞİTİMİ SORUNLARININ TARTIŞILDIĞI BİR ZEMİN OLARAK DÜŞÜNMELİYİZ 

Tutdere, "Besni Eğitim Bayramını hem Adıyaman’ın eğitim sorunlarının tartışıldığı hem de Besni’nin eğitim sorunlarının tartışıldığı bir platforma da çevirmek zorundayız, gerçekçi olmak zorundayız" şeklinde ifade etti. 

-LİSEYE GİRİŞTE 61. SIRADAYIZ 

Milletvekili Tutdere, "Besni eğitimde nerede? Adıyamanımız nerede? Adıyaman liseye yerleştirme sınavlarında Türkiye’de 61. sırada. Üniversite sınavına 25 bin öğrencimiz girdi ve bunlardan sadece 3 bini 4 yıllık bir üniversitede okuyabiliyor. Bu durum, bu kentin milletvekili olarak beni üzüyor. Gençlerimizi eğitimle buluşturmak zorundayız. Eğitim olmadan, hiç birşey olmaz, tarım olmaz, sanayi olmaz, ülkenin gelişmesi kalkınması söz konusu olmaz. 

-ALİ ERDEMOĞLU’NUN ARAMIZDA OLMAMASI BİZİM İÇİN ÜZÜCÜ

Bugün bu toplantıda sayın Erdemoğlu ailesinden Ali Erdemoğlu’nun burada bulunmayışı büyük üzüntü kaynağı. Hepiniz çok iyi biliyorsunuz, Erdemoğlu ailesi hem Besni hem de Adıyamanımıza çok ciddi katkıları olan bir ailemiz. Besniye bir Mimarlık Fakültesi ve çok sayıda okul kazandırdılar. Peki bizler bu fakültelere sahip çıkabiliyor muyuz? Bunların gelişmesi, bunların topluma kazandırılabilmesi için elimizden geleni yapıyor muyuz? Peki siyasiler ve ben de dahil olmak üzere üniversitemiz, rektörümüz elimizden geleni yapıyor muyuz? Maalesef."dedi. 

-ÖĞRENCİLER NEDEN İLÇEMİZDEN KAÇIYOR? BU SORUNU DÜŞÜNMELİYİZ 

Tutdere, 23 medresesi olan bir ilçede, bugün yüksek okullarından öğrencilerin kaçtığını vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Öğrenci sayımız 200-300’e düştü. Bunu düşünmek zorundayız. Neden öğrencilerimiz eğitim bayramının kutlandığı ilçemizden göç ediyor? Bunu düşünmek zorundayız. Besni umarız önümüzdeki dönemlerde çok amaçlı bir konferans salonuna kavuşur. Çünkü böyle kadim bir şehirde, böyle anlamlı bir bayramı bizim sokak ortasında kutluyor olmamız da üzücü. Besniye, böyle bir eserin mutlaka kazandırılması gerekir.

-KEMAL TABAK İSMİNİN BULUNDUĞU TABELAYI YERİNE ASALIM 

Besni hem siyasette, hem kültürde, hem sporda çok önemli isimler yetiştirdi. Rahmetli Kemal Tabak bu isimlerden biridir. Besni’de Kemal Tabak’ın isminin olduğu bir okulun tabelası değiştirildi. Yapmayın bunu yöneticilerimiz. Sayın Kaymakamım, değerli milli eğitim çalışanları; Sayın Tabak bu ilçemizin yetiştirdiği nadir isimlerden biridir. Siz onun ismini değiştirerek Besni’ye, Eğitim Bayramı olan bir ilçeye iyilik yapmıyorsunuz. Adıyamanlılar adına talebimdir. O tabelayı en kısa sürede yerine asalım. Tabak’ın kemikleri sızlamasın.Bizler de bundan sonraki süreçte eğitimde ilimizin hak ettiği yere gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Türkiye’nin kurtuluşu çağdaş, laik, demokratik ve bilimi kendine felsefe edinen eğitimden geçmektedir."

-ÇOCUKLARIMIZ BU SINAV SİSTEMİNE YETİŞEMİYOR

15 yılda 6 Milli Eğitim Bakanı değiştiğine işaret eden Milletvekili Tutdere, "Eğitim sistemi değişti. Çocuklarımız gerçekten bu sisteme yetişemiyor. Sayın Milli Eğitim Bakanı burada, bu bizim için çok kıymetliydi, bir ilkti. Umarız bundan böyle her Eğitim Bayramında böyle üst düzey temsilleri görürüz ve umarız Adıyamanımız da eğitimde hak ettiği yere gelir. Katılan ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum."dedi. 

 










Bu yazı toplam 1341 defa okunmuştur