Gölbaşı Türk Ocakları, Muhsin Yazıcıoğlu’nu Andı

Türk Ocakları Gölbaşı Temsilciliği tarafından Muhsin Yazıcıoğlu Anma Programı düzenlendi. Türk Ocakları Yönetim Kurulu Üyesi Cuma Konut Yasin-i Şerif okuyarak hatim duası yaptı.

Gölbaşı Türk Ocakları, Muhsin Yazıcıoğlu’nu Andı

 

 

 

Gölbaşı Türk Eğitim-Sen Başkanı Mahmut Yetişgen, Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatı ve davası ile ilgili ocakbaşı sohbeti yaptı. 

Yetişgen, şunları kaydetti:

“Muhsin başkanı anlatmak çok zor çünkü o hayatına milletine adamış koca bir çınar bu uğurda çile çekmiş, bedel ödemiş hainlerin oyununu bozmuş ve millet düşmanlarına karşı çelik bir siper gibi durmuş sonunda da sonsuzluğun sahibine tertemiz gitmiş bir vatan evladıydı. Ona rahat yatakta ölmek yakışmazdı, bir bozkurt gibi karlı dağda, kekik kokulu koyaklarda ölmek yakışırdı ve öylede oldu. Ozan Arif’in deyimi ile “Muhsin başkan o dağda kaybolmadı, O dağ Muhsin başkanın yüreğinde kayboldu.”

Ocakbaşı sohbeti Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatından kesitler sunularak devam etti.

Gölbaşı Türk Ocakları Başkanı Mehmet Çatlakcan ise emeği geçenlere teşekkür ederek, Yazıcıoğlu’nun ülkücü hareketin temel taşlarından bir tanesi olduğunu, Türk milliyetçiliğinin yükselmesinde önemli emekleri ve katkısı bulunan önemli bir dava adamı olduğunu ifade etti.










Bu yazı toplam 1605 defa okunmuştur