Milletvekili Aydın'dan İstanbul'un fethinin 567.yıl dönümü kutlama mesajı

Milletvekili Aydın'dan İstanbul'un fethinin 567.yıl dönümü kutlama mesajı

 

 

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın,İstanbul'un fethinin 567. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Milletvekili Aydın, mesajında, 'İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, o ordu ne güzel ordudur' Hz. Peygamberin İstanbul’un fethini asırlar önce böyle müjdelediğini kaydetti.

Tarihler 29 Mayıs 1453’ü gösterirken kutlu muştuya mazhar olan büyük komutanın Fatih Sultan Mehmet, ordunun da Fatih’in ordusu olduğuna şahitlik ettiğini vurgulayan Aydın, şunları ifade etti:

"İlmini, siyasi ve askeri dehasıyla buluşturan Fatih Sultan Mehmet Han, 6 Nisan’da başlattığı kuşatmayı 29 Mayıs’ta fetihle taçlandırmış ve daha 21 yaşındayken yeni bir çağ açarak tarihin akışını ve seyrini değiştirmişti. Orta çağ karanlığıyla boğuşan Avrupalıların, derebeylerin hükmü altında ezildiği bir dönemde gerçekleşen bu kutlu fetih, medeniyet birikimimiz ve değerlerimizin çok daha ileri noktalara taşınmasına, güçlenip yerleşmesine neden olmuştu.
Bu vesile ile,İstanbul’u bizlere vatan kılan Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve fetih ordusunun her bir neferini rahmetle ve minnetle yad ediyor, İstanbul’un fethinin 567. yılını kutluyorum."










Bu yazı toplam 796 defa okunmuştur