Milletvekili Toprak’tan ‘Çanakkale’ Mesajı

Milletvekili Toprak’tan ‘Çanakkale’ Mesajı

 

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Muhammed Fatih Toprak, mesajında “104. yılını gururla kutladığımız Çanakkale Zaferi, Türk milletinin imkansızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu eşsiz bir destandır.” dedi.

Çanakkale'nin, ecdadın yazdığı şanlı bir destan olduğunu belirten Toprak, şöyle devam etti:

“104. yılını gururla kutladığımız Çanakkale Zaferi, Türk milletinin imkansızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu eşsiz bir destandır. Çanakkale'nin geçilmeyeceğinin tüm dünyaya güçlü bir şekilde ilanı, hilalin haça karşı dünya savaşı olduğu ve erkek, kadın, Laz, Çerkez, Türk, Kürt milletin tek yumruk olduğu milli ruhun, milli şuurun uyandığı, şahlandığı destanın adıdır.''

-''ONLAR TARİHİ KALEMLE DEĞİL KANLARIYLA YAZDILAR''

Toprak, ecdadın canları pahasına koruduğu bu vatanın, bize bırakılmış bir miras olmadığını, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartarak gelecek nesillere aktarılacak en kutsal emanet olduğunu vurgulayarak, ''Bugün huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu topraklarda bizlere düşen görev, her türlü hile ve tuzağa rağmen kardeşçe bir ve beraber yaşama arzumuzu, vatanımızı ve bağımsızlığımızı 104 yıl önceki aynı kararlı irade ile korumaktır.
Onlar tarihi kalemle değil, kanlarıyla yazdılar. Vatan uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum”ded.

 

 










Bu yazı toplam 3912 defa okunmuştur