4.Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı-Videolu Haber

Adıyaman'da Medya Trend Fuarcılık ve Organizasyon tarafından düzenlenen 4.Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı Adıyaman Fuar ve Kongre Merkezinde açılış ile başladı.

4.Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı-Videolu Haber

 

 

 

Adıyaman Medya Trend Fuarcılık ve Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül, açılış konuşmasında, Adıyaman 2019- 2020 yılında İstanbul, İzmir, Ankara, Adana gibi illerde büyük illerden sonra Adıyaman yine ilk 7'ye girmişti. Yapılan fuar sayıları arasında şuanda da  ilk 10’un içerisine girdiklerini ifade etti.

Gül, fuarın 5 gün süreceğini belirterek, “Valiliğimize, Ticaret Sanayi odamıza, esnaf odalarımıza, organize sanayi bölge başkanına, il tarım müdürlüğüne, ilçe tarım müdürlüğüne, ziraat odası başkanlarına çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Adıyaman İl Tarım Ve Orman İl Müdür Yardımcısı Nedim Baybatmaz ise Adıyaman Gıda, Tarım Hayvancılığa katkısı fazla bir tarım şehri diyemediklerini ancak tarım şehrinden ayırt edemediklerini işaret ederek, “İlimizin Gıda, Hayvancılık ve Tarım alanındaki gelişimi güvenli ve hızlı bir şekilde devam etmekte amacımız ilimizi modern teknik alanları kullanan ilinde bölgesinde liderliğe oynayan ülkede en üst sıraları zorlayan tarım ekonomisine kavuşturmak amacımızıdır. Bütün tarım sektörü ve tarım çalışanları bu amaç için çalışmaktadır.” İfadelerini kullandı.

 -“ADIYAMAN TARIM KENTİDİR”

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu da, Adıyaman’ın bir tarım kenti olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“40 bin ailemizin yaklaşık tarımla iştigal ettiği bir ilden bahsediyoruz. Tabi bazı sektörlerde olduğu gibi Türkiye'de en fazla badem ekilen il konumunda olduğumuzu biliyoruz. Ve şuanda Türkiye'de de inşallah daha önümüzdeki yıllarda hem modern bir tesis sadece bademde kalmayıp her konuşmamda dile getiriyorum bir kez daha dile getirmek istiyorum. Bir ilin kalkınmasını istiyorsanız bir ülkenin kalkınmasını istiyorsanız, kendi ürettiklerimizi dünya pazarıyla buluşturmaktan geçiyor. Bunu yaptığınız zaman hem bu memleketin ülkemizde bununda önünde geçmemizin yolu Adıyaman'da ve bütün 81 ilde ürettiğimizi bu fuarlar neticesinde bölgesel ve uluslar arası fuarlar düzenleyerek bunu dünya pazarıyla buluşturmak bunu yaptığınız taktirde biraz önce söylediğimiz gibi o konuyu atlatmış oluruz. Dolayısıyla fuar alanlarına daha çok önem vermemiz gerekiyor.”

Adıyaman Belediye Başkanı Doktor Süleyman Kılınç, çiftçi çocuğu olduğu belirterek, şöyle devam etti:

“Klasik anlamda tabiî ki tarım şehriyiz. Ama hakikate ben hep şunu düşüyorum.basit bir ifadeyle söylüyorum. Eğer güzel bir şekilde değerlendiremiyorsak biz ondan sorumluyuz. Yeterli verim alamıyorsak sorumluyuz vebal altındayız. Bu anlamda bu düşünceyle zihniyetle hareket etmemiz lazım. Eskiden beri klasik tabirle buğdayımız vardı, arpamız vardı, ama ürün çeşitliliği almamız lazım, meyve çeşitliliği anlamında bu memleket hakikaten çok ciddi bir zenginliğe sahip biz yeni yeni fark ediyoruz. Daha önce ismen bilmediğimiz nice meyve çeşitlerimiz var. Demek ki; çalışılırsa beyin jimnastiği yapılırsa yapılmayacak hiç bir şey yok.”  

Açılıştan sonra fuarı gezen siyasiler ve bürokratlar standlar hakkında bilgi aldı.



 









Bu yazı toplam 1224 defa okunmuştur