Adıyaman İl Genelinde Sosyal Yardım Ödemeleri Devam Ediyor

Adıyaman İl Genelinde Sosyal Yardım Ödemeleri Devam Ediyor

 

 

Adıyaman'da, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı" kapsamında adrese ödemeler eş zamanlı olarak sürdürülüyor.

Adıyaman Valiliğince yapılan yazılı açıklamada, dar gelirli ailelere destek olmak amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ödenecek olan bin TL nakdi yardımları ihtiyaç sahiplerinin evlerine gönderilmeye devam ettiği bildirildi.

Adıyaman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SDYV) tarafından zarflara konulan paralar, önceden belirlenen adreslere iletilmek üzere ekiplere teslim edildiği belirtilerek, hafta sonu cumartesi, pazar dahil olmak üzere Adıyaman merkez, ilçeler ve köylerde hak sahiplerine ödemelerin ulaştırıldığı kaydedildi.

Sosyal yardım ödemelerini görevlilerden alan vatandaşlar da yapılan bu hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Devletimize ve sayın cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz, yardımlar kapımıza kadar geliyor." dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında PTT şubelerinde yoğunluk oluşmaması ve alınan önlemleri sekteye uğratmaması için ödemelerin elden teslim edilmesi kararlaştırılmıştı.

-VALİLİKTEN YARDIM KOLİSİ

Öte yandan, Adıyaman Valiliği tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubunda yer alan polis ekipleri,  evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü yaşlı vatandaşların evlerine giderek, Adıyaman Valiliği'nin hazırladığı içinde gıda malzemeleri bulunan yardım kolilerini dağıttı.

 












Bu yazı toplam 1045 defa okunmuştur