Adıyaman Valiliğinden Sokağa Çıkma İstisnalarına İlişkin Açıklama

Adıyaman Valiliğinden Sokağa Çıkma İstisnalarına İlişkin Açıklama

 

 

Adıyaman Valiliğince 65 yaş ve üzeri kronik rahatsızlıkları bulunanlar ve 20 yaş altındakilerin sokağa çıkma istisnalarına ilişkin açıklamada bulunuldu.

-65 YAŞ ÜZERİ VE KRONİK HASTALAR PAZAR GÜNÜ ÇIKACAK

Adıyaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltmak, sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla ,İçişleri Bakanlığı'nın Genelgesi ile sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşları ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçilerinin 17 Mayıs Pazar günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine izin verileceği bildirildi.

Aynı  gün ve saat aralığında sosyal teması azaltmak için ilimiz genelindeki park ve bahçelere 65 yaş üstü kişiler ve refakatçilerinin dışında girişlerinin yasaklandığı belirtildi.

-14 YAŞ ALTI ÇARŞAMBA GÜNÜ, 15-20 YAŞ ARASI CUMA GÜNÜ ÇIKABİLECEK

Yine aynı şekilde sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş ve altı çocukların 20 Mayıs Çarşamba günü, 15-20 yaş arasındaki gençlerin ise 22 Mayıs Cuma günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla istisna olarak dışarı çıkmalarına izin verilecek.

Anılan gün ve saat aralığında sosyal teması azaltmak için kent genelindeki park ve bahçelere 14 yaş ve altı çocuklar ile 15-20 yaş arasındaki gençlerin ve refakatçilerinin dışında girişlerinin yasaklanmasına karar verildi.

 










Bu yazı toplam 820 defa okunmuştur