Adıyaman Valisi Pekmez'den Koronavirüs Tedbiri Uyarısı

Adıyaman Valisi Pekmez'den Koronavirüs Tedbiri Uyarısı

 

 

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez,"Bir kişinin kurallara uymaması yüzlerce kişinin hayatını tehlikeye atabiliyor."dedi.

Vali Pekmez, yazılı yaptığı açıklamada, koronavirüsün Türkiye'de görülmesinden itibaren bir çok tedbir hayata geçirildiğini kaydetti.

-"14 GÜN KURALINA UYUN"

Tedbirlerin hayata geçirilmesi için duyuruları sürdüreceklerini ifade eden Pekmez, şunları ifade etti:

"Sizin sağlığınız belki bu şekilde sürekli uyarılmaktan ikaz edilmekten sıkıldınız ama sizlerin sağlığı için bizler duyurularımızı yapmaya devam edeceğiz. Lütfen zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayalım zorunlu olarak dışarı çıktığımızda da sosyal mesafe kuralına yani 1.5 metre kuralına lütfen riayet edelim il dışından gelen hemşerilerimiz misafirlerimiz sizlerde lütfen 14 gün kuralına uyun 14 gün boyunca evden çıkmayın evde bulunduğunuz süre içerisinde de izole olarak hayatınızı sürdürün."

-"BANA BİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN"

Bir kişinin kurallara uymaması yüzlerce kişinin hayatını tehlikeye atabildiğinin altını çizen Pekmez, "Bana bir şey olmaz demeyin dün açıklanan rakamlara göre yani 31 Mart itibariyle maalesef bu hastalıktan 214 vatandaşımızı kaybettik. 13 bin 531 vatandaşımızın sonuçları pozitif çıktı. İşte temasımızı ne kadar azaltırsak hastalığın yayılmasını riskini o kadar azaltmış oluruz. Özellikle önümüzdeki birkaç hafta biraz daha sabır edelim biraz daha tedbirlere kurallara uymaya gayret edelim."dedi.

-"HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ"

Pekmez, Adıyaman'ın birlik beraberlik içerisinde her zaman bayrağını devletinin yanında olduğunu gösterdiğini belirterek, "İşte bugünde bu tedbirlere, kurallara uyarak Adıyaman olarak birlik beraberliğimizi örnek olarak gösterelim. Sizlere inanıyorum, sizlere güveniyorum hep birlikte başaracağız inşallah tedbirlere uyalım." ifadelerini kullandı.










Bu yazı toplam 1199 defa okunmuştur