Adıyaman'a Sığınan Afgan Ailesi, Yardım Bekliyor

Afganistan'dan savaş ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle 2 ay önce Adıyaman'a sığınan 5 çocuklu aile yardım elinin uzatılmasını bekliyor.

Adıyaman'a Sığınan Afgan Ailesi, Yardım Bekliyor

 

 

 

-"ÇOCUKLARIM AÇ, KİM BİZE YARDIM EDERSE MEMNUN OLACAĞIZ"

Nuri, sınırdan ailece yürüyerek 2 gece 1 günde geçtiklerini belirterek, şunları ifade etti:

"Afganistan’dan İran’a geçtiklerini, İran’dan sonrada Türkiye’ye geçtik, Van şehrinden sonra polis bizi yakaladı, bize bir belge verdi, ondan öncede sınırda 2 gece 1 gün yaya geldik Türkiye ye, kaçak olarak, biz yapancılar şubesine gittik, yardım istedik ama onlarda dedi ki biz yardım ediyoruz ama size çıkmıyor çünkü çocukların iki tanesi 18 yaşının üstünde onun içinde bizi red ettiler. Bizde bir yere gidemedik tanımıyoruz, bizde muhtarın yanına gitmek zorunda kaldık.

Eğer bize yardım ederlerse çok iyi olur, kim olursa olsun bizde birer insanız ama şuan bizim kömürümüz bile yok geceleri soğuk oluyor, zaten kış aylarındayız çocuklarım da aç eğer kimse bize yardım ederse çok memnun olacağız."

-"3 GÜN İNŞAATTA ÇALIŞTIM PARAMI ALAMADIM"

Hastalığı nedeniyle çalışamadığını ifade eden Nuri, "Savaştan dolayı birde ekonomik sıkıntılarımız vardı. En üst savaş için çocuklar bir yere gidemiyor, okula gidemiyorlardı bizde ondan dolayı kaçtık. 2 aydır Türkiye’deyiz, 5 çocuğum var. Adıyaman'a geldik buraya bize evin kirası 400 tl dediler, biz 300 TL verdik 100 liramız kaldı, bizde dedik ki eğer bulursak sana veririz ama şuana kadarda paramız yoktur. Ben 3 yerde çalıştım, 3 gün inşaat da çalıştım ama bel fıtığım var ondan dolayı çalışamadım geri bıraktım, paramı da daha alamadım."

-MUHTAR TAŞ: "DEVLET BÜYÜKLERİNE SESLENİYORUM, LÜTFEN YARDIMCI OLUN

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Afganistanlı aile Adıyaman'da Turgut Reis Mahalle Muhtarı Abdulkadir Geylani Taş'tan yardım istedi.

Taş, bugün Turgut Reis Mahallesine yeni bir ailenin geldiğini belirterek, "Yaklaşık 4 kızımız, 1 oğlumuz, anne ve babayla birlikte 7 kişilik bir aile. Afganistan’dan yaklaşık 2 günlük bir seyahat yolculuk yapmışlar. Çok zor şartlar altında Van’a gelmişler, Van da bu vatandaşlarımızı almışlar direk, yakalar yakalamaz da Adıyaman’a göndermişler."dedi.

Baba Nuri'nin rahatsızlığı nedeniyle çalışamadığını ifade eden Muhtar Taş, şöyle devam etti:

"Olduğundan dolayı çalışamıyor herhangi bir mesleği de yok, Türkçe bile bilmiyorlar. Muhtarlığımıza başvuru yaptıklarında bizlerde ne yapabiliriz diye düşündük. Bu ailemizin evinde halı, battaniye herhangi bir şey yok. Adıyaman’da özellikle hayırsever vatandaşlarımıza buradan seslenmek istiyorum. Bu Afgan ailemiz dışında bir kaç tane Suriyeli ailemizde var. Bu ailelimizi görmemekte mümkün değil, bu inşalarımıza yardım etmek zorundayız. Bu ailemiz muhtarlığımıza gelerek ev kiralarında eksik olduğundan dolayı müracaat ettiler. Bu ailelerimize yardımcı olmak zorundayız. Bizde kendi imkânlarımızla bu ailelerimize yardımcı olmak zorundayız. Bizde Adıyamanlı vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum, bu ailemize gerçekten yardımcı olunursa seviniriz. Evinizde giysi, halı yatak buna benzer eşyalar varsa veya gıda yardımında bulunmak istiyorsanız bizlere ulaşırmışsanız seviniriz. Unutmayın muhtarlar bu halkın temsilcileri olarak ilk uğrayacakları yer bizleriz. Devlet büyüklerine sesleniyorum bu ailelerimizin mağduriyetleri var, lütfen yardımcı olun."












Bu yazı toplam 250 defa okunmuştur