Adıyamanlılar Doğal Karantinadan Memnun

Adıyamanlılar Doğal Karantinadan Memnun

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs önlemleri kapsamında 30 büyükşehir de giriş ve çıkışlarda yasaklanması nedeniyle, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş büyükşehir illerine komşu olan Adıyaman'da doğal karantina alanına dönüştü.

Koronavirüsle mücadele kapsamında önlemler arttırılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs önlemleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ın giriş çıkışlarını yasakladı.

Büyükşehirlere komşu olan Yalova, Karaman, Osmaniye ve Kilis gibi Adıyaman da doğal karantina alanına dönüştü.

Çevresinde Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş  büyükşehir illeri bulunan Adıyaman'da Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve vatandaşlar oluşan doğal karantinadan memnun olduklarını dile getirdi.

-"MASKE ÇOK ÖNEMLİ"

Adıyaman Belediye Başkanı Dr.Süleyman Kılınç, kentin giriş çıkış noktalarının kısıtlanması son derece iyi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Giriş çıkışların bu şekilde olması son derece iyi. Tabi biz burada giriş çıkışlar yasak derken ekonomik olarak üretim noktasında bir engelleme yok. Kısmen kısıtlama olacak ama gıda, bir takım ilaçlar hayatı fonksiyonlar için gerekli olan malzemelerin getirilmesi noktasında sıkıntı yok. Bu önlemlerin alınmasındaki sebep başı boş dolaşmaları engellemektir. Bence çok iyi oldu bir hekim olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Mümkün mertebe maskesiz dışarı çıkmamaya çalışalım, çünkü takip ettiğimiz zaman Çekoslovakya, Güney Kore’dir. Bu tür ülkelerde maskenin çok önemli olduğunu maskesiz hareket ettirmediklerini iyi geri dönüşler olduğunu görüyoruz."

- KARADAĞ'DAN 493 KİŞİ ADIYAMAN’A GETİRİLDİ

Adıyaman'da Karadağ'dan getirilen 493 Tük işçisi için gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Kılınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"493 kişi Adıyaman’a getirildi. Misafirleri hava alanından otobüsler ile aldık. İçlerinde pozitif var mı, yok mu, bilmiyoruz. Her türlü tedbirlerimizi alıyoruz. Bu yolcularımızı koronavirüslüymüş gibi hareket edeceğiz. Otobüslerimizi dezenfekte edeceğiz. Belli bir süre kullanmayacağız. Araçları kullanan şoförlerimiz için tedbirlerimizi alacağız. Dolayısı ile devletimizin böyle bir kararı var,14-15 günlük bir tedavi süresinden sonra herhalde kendi memleketlerine gidecekler."

-"KORKU İÇERİSİNDEYİZ"

Vatandaşlardan Kadri Gülen ise herkesin tedirgin ve koru içinde olduklarını ve devletin vermiş olduğu kararları olumlu olduğunu belirtti.

Abdulkadir Kırmıt, ise halkın karara uymasını isteyerek bu bir doğal afet olduğunu bundan dolayı herkesin kurallara uyması gerektiğini vurguladı.

 












Bu yazı toplam 862 defa okunmuştur