AFYOL, Adıyaman’ın Güzelliklerini Dünyaya Tanıtıyor

Adıyaman’da 3 yıldır faaliyetlerini sürdüren Adıyaman Fotoğraf Yolcuları Derneği (AFYOL), ilin tanıtımına katkı sunarak, Adıyaman’ın sahip olduğu güzellikleri tüm dünyaya yayıyor.

AFYOL, Adıyaman’ın Güzelliklerini Dünyaya Tanıtıyor

 

 

 

Adıyaman’da bir grup fotoğraf sanatçısı tarafından kurulup büyütülen Adıyaman Fotoğraf Yolcuları Derneği (AFYOL), Adıyaman’ın güzelliklerini keşfedip, dünyaya tanıtmaya devam ediyor.

3 yıl önce kurulan ve kısa süre önce yeni bir yönetim oluşumuyla kalitesine kalite katan, yaklaşık 40 fotoğraf sanatçısının üye olduğu ve yüzlerce fotoğraf meraklısının da gönüllü olarak destek verdiği AFYOL, Adıyaman'ın saklı olan güzelliklerini ortaya çıkarmak için sürdürdüğü kültür gezilerine devam ediyor.

Şu ana kadar şehrin tanıtımı için iki fotoğraf sergisi açıp, bütün ilçelere onlarca kez kültür ve fotoğraf gezisi düzenleyen AFYOL, son olarak Adıyaman’ın pek bilinmeyen hazinelerinden olan Palanlı mevkiine bir gezi düzenledi.

Gerçekleştirilen gezi ile ilgili kısa bir bilgi veren AFYOL Başkanı Mehmet Aslan, amaçlarının Adıyaman’ın en iyi şekilde tanıtılıp, bilinmeyen güzelliklerinin herkes tarafından görülmesini sağlamak olduğunu  ifade etti.

Derneğin kuruluş amacının, fotoğraf sanatçılarını bir araya getirmek ve Adıyaman’ın zenginliklerini fotoğraflayarak ölümsüzleştirmek olduğunu vurgulayan Aslan, "Derneğimiz kurulduğu günden bu yana birçok önemli etkinliğe imza attı. Bu etkinliklerin sonuncusunu da ilimizin saklı güzelliklerinden bir tanesi olan Palanlı mevkiine yaptık. Şehir merkezinden sadece 7-8 kilometre uzakta olan ve eşsiz bir doğaya sahip olan Palanlı mevkiinde çok güzel zaman geçiren üyelerimiz ve gönüllü dostlarımız, hem fotoğraf çekti, hem şehrinin bir güzelliğini daha tanıdı, hem de bu alanı daha önce ziyaret eden piknikçiler tarafından bırakılan çöpleri toplayarak bir sosyal sorumluluk örneği ortaya koydu."dedi.

Ayrıca dernek hakkında da kısa bir bilgi veren Aslan, şöyle devam etti:

"Kısa süre önce oluşturduğumuz yeni yönetimimizle daha kaliteli bir hale gelen derneğimizdeki çalışmalar da her geçen gün büyüyor. Az öncede dile getirdiğim gibi, herkesin fedakarca görev yaptığı derneğimiz tarafından gerçekleştirilen kültür ve fotoğraf gezilerinde sadece gittiğimiz yerlerin fotoğraflarını çekip, ilimizin tanıtıma katkı sunmaya çalışmıyoruz. Bunların yanında, bu eşsiz doğada bulunan yaban hayvanlarının fotoğraflarını da çekerek, Adıyaman’daki ekolojik sistem hakkında bir arşiv oluşturmaya çalışıyoruz. Yine bunların yanında gittiğimiz yerlerde genel bir temizlik çalışması da yaparak halkımıza sosyal bir mesaj vermeye çalışıyoruz. İnşallah her geçen gün büyüteceğimiz derneğimizle birlikte bu ve benzeri çalışmalarımızda büyüyüp, gelişir ve Adıyamanımızın eşsiz doğası herkes tarafından daha iyi bilinip, sahiplenilir. Bunun için biz var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz ve bu anlamda ilk hedeflerimizden bir tanesi de üçüncü sergimizi açmak. Derneğimize bu anlamda destek olan herkese teşekkür ediyoruz."











Bu yazı toplam 510 defa okunmuştur