'Ayrılık' Figürüne Ziyaretçi Akını

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, 8 tonluk kaya üzerinde Roma dönemine ait ayrılığı anlatan kabartma figürünü 13 günde bin 200 kişi ziyaret etti.

'Ayrılık' Figürüne Ziyaretçi Akını

 

 

 

Kahta'ya bağlı Tüten Ocak köyünde kaya parçasının üzerindeki ilginç kabartmayı görenler Adıyaman Müze Müdürlüğü'ne bildirdi. Köye gelen ekiplerin yaptığı ilk incelemede, kayanın üzerinde Roma dönemine ait eşi ölen bir kişinin veda kabartması olduğu anlaşıldı.

Ekipler, vinç yardımıyla TIR'a yüklediği 8 ton ağırlığındaki kaya parçasını Adıyaman Müze Müdürlüğü'ne getirdi. Müze Müdürlüğü bahçesinde hazırlanan alana bırakılan Roma dönemine ait kabartma, geçtiğimiz salı günü ziyarete açıldı. 

Müze Müdürlüğü bahçesinde ziyarete açılan 8 tonluk kaya üzerinde Roma dönemine ait ayrılığı anlatan kabartma figürü 13 günde bin 200 kişi ziyaret ederek bilgi aldı.

-"15 GÜN İÇERİSİNDE BİN 200 KİŞİ ZİYARET ETTİ"

Müze Müdürü Mehmet Alkan, görsel basındaki haberlerin katkısıyla kaya üzerinde Roma dönemine ait ayrılığı anlatan kabartma figürünün ziyaretçi akınına uğradığını kaydetti.

Alkan, şunları ifade etti:

"Söz konusu veda sahnesi kabartmasını Adıyaman Müzesine gelişiyle birlikte 15 gün içerisinde bin 200 kişi ziyaret etti. İlginç olan özellikte şudur görsel basında haberlere dayanarak millet sadece bu taşı görmeye geliyor. Sadece bu taşı görmeye gelmiştir bununda yaklaşık rakamı bin 200 kişi olarak tespit edildi. Söz konusu kabartma ile ilgili biz bir bilgi levhası hazırlıyoruz. Bu konuyla tabiî ki bilgi almak isteyen insanlar var bu konuda da bizim uzmanlar kendilerine yardımcı olmaktadır."dedi.

Ziyaretçilerden Emre Atlı ise haberlerde 'ayrılık' figürünü gördüğünü merak ettiğini arkadaşlarıyla ziyaret etmek istediklerini belirterek, "Biz burada öğrenciyiz üniversite sınavına hazırlanıyoruz. Yaklaşık bir iki hafta önce haberlerde böyle bir eserin buraya getirildiğini öğrendik. Bizde gelip ziyaret ederek görmek istedik. Sağolsun müdür bey bize müzeyi de gezdirdi. Bize bu eserle ilgili açıklama yaptı."dedi.

 












Bu yazı toplam 1395 defa okunmuştur