Bakan Yardımcısı Demircan Perre Antik Kenti Ve Sahabede İncelemede Bulundu

Bakan Yardımcısı Demircan Perre Antik Kenti Ve Sahabede İncelemede Bulundu

 

 

Çeşitli ziyaret ve programlar ile bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman’a gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Adıyaman temasları kapsamında, kentin kültürel ve tarihi dokusu zengin mekânlarından Perre Antik Kenti ile Sahabe Safvan Bin Muattal Külliyesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Perre Antik Kenti ve Sahabe Safvan Bin Muattal Külliyesini ziyaretleri sırasında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’a Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, İl Müftüsü Mehmet Taşçı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık eşlik etti. 

Demircan, ziyaret programı kapsamında ilk olarak Kommagene Uygarlığının 5 büyük kentinden biri olan şehir merkezine 3 km mesafedeki hem doğa hem de tarih turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Perre Antik Kentini ziyaret ederek, bu alanın turizme kazandırılması amacıyla önümüzdeki günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinesinde yapılacak çalışmalar ve antik kentte bugüne kadar yapılan kazı çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.   

Demircan, beraberindeki heyetle Perre Antik Kentindeki ziyaret ve incelemelerinin ardından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in kutlu arkadaşlarından Adıyaman'ın Samsat ilçesi Taşkuyu Köyü sınırları içerisinde medfun bulunan Sahab-i Safvan Bin Muattal Hazretleri Külliyesini ziyaret ederek dua etti. 

İl Müftüsü Mehmet Taşçı, coğrafyaları ve zamanları birbirine bağlayan kilit bir öneme haiz olan Safvan Bin Muattal Hazretlerinin hayatı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırılan ve inşaat çalışmaları devam eden Sahabe Külliyesi ile ilgili Demircan’a bilgi verdi. 
Adıyaman’daki inceleme ve ziyaretlerini tamamlayan Demircan, Türkiye Petrolleri Sosyal Tesislerinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Adıyaman'da son 17 yılda yapılan önemli çalışmaların olduğunu söyledi.

Bugün Adıyaman'ın geleceğini tarihi perspektifinde aradığını ifade eden Demircan şunları kaydetti:

"Biz de Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak elbette Adıyaman ile yakın ilişki içerisindeyiz. Malum Nemrut gibi Adıyaman'ın önemli değeri var. Bu çerçevede Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait mekanların restorasyonları, sinema ile ilgili yapılacaklar,  kütüphane ile ilgili yapacağımız çalışmalar, müze ve ören yerinin geliştirilmesi için ortaya koyulacak perspektifler uzun zamandır bakanlık ile beraber üzerinde titizlikle çalışılan konular. Hedefimiz bu tarihi perspektif içerisinde kültür turizmin üzerinden işi geliştirmek ve şehrimize artı değerler katmak. Bu anlamda buradayız. Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızla birlikte Adıyaman’da yürütülen projeleri yerinde görme fırsatı bulduk. Bundan sonra da sık sık gezilerimiz olacak. Verimli bir ziyaret oldu. Adıyaman'ın geleceğini birlikte inşa etmeye gayret göstereceğiz."

 


 









Bu yazı toplam 318 defa okunmuştur