Başkan Dağtekin: Adıyaman’a Önemli Bir Turizm Deneyimi Kazandıracaktır

Başkan Dağtekin: Adıyaman’a Önemli Bir Turizm Deneyimi Kazandıracaktır

 

 

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Adıyaman’da ilk defa yapılan ‘Gastronomi Günleri’ ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak “Hem damaklarda hem de gönüllerde güzel bir tat bırakacak.” dedi.

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Adıyaman’da ilk defa yapılan ‘Gastronomi Günleri’ ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak “Hem damaklarda hem de gönüllerde güzel bir tat bırakacak." dedi.

Dağtekin, yaptığı açıklamada, "Gastronomi Günleri'nin  hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Zengin kültürümüzü gelecekle buluşturacak olan, 'Adıyaman Gastronomi Günleri' yemek kültürümüzün önce tüm Türkiye'ye sonra tüm dünyaya tanıtımının yapılmasına olanak sağlayacaktır."dedi.

-"BÖLGEYİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEKTİR"

Gastronomi alanında ilk kez böylesi bir fuarın yapılmasının anlamına değine Dağtekin, şunları ifade etti:

"Son dönemlerde Gaziantep başta olmak üzere çevre illerde de bölgesel, ulusal ve uluslararası gastronomi festivallerinin yapılıyor olmasının, Güneydoğu ve Mezopotamya'nın en önemli merkezlerinden biri olan Adıyamanımız da gastronomi alanında ilk defa böyle bir fuarın yapılması oldukça anlamlıdır. Bu tür organizasyonlar kültürel anlayışlarının yanı sıra bir destinasyonun gelişmesinde, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmesinde önemli katkı sağlamaktadır. Ekonomi, kültürel ve turizmin yeniden canlandırılmasında önemli bir etkisi olduğu kanıtlanan gastronomi festivalinin ilk defa Adıyaman'da düzenleniyor olması bölgeyi cazibe merkezi haline getirecektir. Yerel turizm gelişimi açısından da en popüler etkinliklerden biri olan ‘Gastronomi Günleri’ yalnızca bir yemek tadımı veya yemek deneyimi olmasının dışında Adıyaman’a önemli bir  turizm deneyimi sağlayacaktır."

-"ZENGİN KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITMA FIRSATI BULACAĞIZ"

 Mehmet Dağtekin, Adıyaman Gastronomi Günlerinin yeme içme sektörünün ileri gelenlerinin yanı sıra alanında akademik başarısı olan ve ulusal medyanın aranan isimlerinin de etkinliğe katılacak olması Adıyaman’ın tanıtımına büyük katkılar sağlayacağını vurgulayarak, "Geleneksel lokantalarımızla, yerel gıda ürünlerimizle ve zengin kültürümüzü tanıtma fırsatı bulacağız. Böylelikle gastronomi destinasyonunda bizde varız diyeceğiz. Bu vesile ile ‘Adıyaman Gastronomi Günleri’nin yapılmasında emeği geçen Valimiz  Aykut Pekmez'e, Belediye Başkanımız Süleyman Kılınç’a, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yetkililerimize, İpekyolu Kalkınma Ajansı’na ile Adıyaman Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Turgut’a ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Mustafa Uslu'ya çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.










Bu yazı toplam 588 defa okunmuştur