Başkan Yıldırım: Söylediklerimin Birini İspatlayamasam Kahta02 Spor Kulübünü Ligden Çekerim

Başkan Yıldırım: Söylediklerimin Birini İspatlayamasam Kahta02 Spor Kulübünü Ligden Çekerim

 

 

Kahta 02 Spor Kulüp Başkanı Musa Yıldırım, "Adıyaman Kahta'ya geldi küfür edildi, onun için Kahta'da bu oldu diyenlere diyorum ki; iki yanlış bir doğru etmez."dedi.

Yıldırım, Adıyaman'da bulunan güzide iki takımın kardeş aynı ilin çocuklarının gençlerinin bu şekil olaylarla anılmasına üzüldüklerini belirterek," Biz o maçta galibiyetle ayrıldık."dedi.
Adıyaman 1954 Spor taraftarlarının hassasiyetlerini bildiğini ve herkesin kendi arması için ili ve ilçesi için mücadele ettiğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Mutlaka onlarda 3 puan için geldi ben orada seyircilerimizi ziyaret ederken bunu belirtmiştim. Böyle bir galibiyet aldıktan sonra ekranın başına çıkıp ilimize nispet yapar gibi konuşmaları yapmak, hoşuma gitmedi ve ekranlarının önüne çıkmadım. Eğer Malatya İdman Yurdu ile berabere kalmamış olsaydık yine ekranlara çıkmayacaktım. Puan kaybedince her şeyin puan olmadığını, aslında bizim sağduyu olmamız gerektiğini düşünüyoruz. İlimiz için hayırlı olduğunu düşündüğümüz  hareketi de hiç bir şeye bakmayarak, yapacağız. Tabi ilk maçımızı Adıyaman 1954 Spor ile oynadık ikinci maçımızı da Kahta'da oynadık. Bununla ilgili bazı açıklamalar yapıldı Adıyaman 1954 yönetimi tarafından öncelikle Kahta'da yaşanan çirkin hakaret ve küfürler için bütün Adıyaman halkından ve Adıyaman 1954 gönül veren gençlerimizden özür dilerim."

-"YETER MİDEMİZ BULANDI BU KÜFÜRLER KİME"

Yıldırım, "Adıyaman Kahta'ya geldi küfür edildi, onun için Kahta'da bu oldu diyenlere diyorum ki; iki yanlış bir doğru etmez. Ben orada seyircimden taraftarımdan on gün boyunca yapmış olduğum toplantılarımda talep ettiğim buydu. Ama maalesef çirkin sözlerin önüne geçemedik bununla ilgilide tribünde bizzat şahsım olarak bu uyarılarda bulunmuştum. Hatta şöyle bir söylemde bulunmuştum; 'yeter midemiz bulandı, bu küfürler kime' Adıyaman dediğiniz de başta benim ben Adıyamanlıyım. Bu hareketleri kabul edecek bir insanda değilim. Bunun kamera kayıtları da var ben özellikle Adıyaman 1954 taraftarları için söylüyorum inanmadıkları her konuyu ispat etmeye hazırım. Kapım onlara açıktır eğer gelemezler ise telefon açsınlar ben herkesin telefonuna cevap veriyorum, Adıyaman'a gelir onlara her konuda açıklamamı yaparım." şeklinde ifade etti.

-"SÖYLEDİKLERİMİN BİRİNİ İSPATLAYAMASAM KAHTA02 SPOR KULÜBÜNÜ LİGDEN ÇEKERİM"

Maçtan öncesinde seyirci alma sayısı sınırlı olması nedeniyle herkesin kendini aradığını anlatan Yıldırım ,"Bu konulara pek girmek istemediğim için telefonumu kapatmak zorunda kaldım. Adıyaman 1954 Spor Kulübü'nün basın sözcüsü olan hanımefendiden gelen mesajda da ilçemi kulübüme hareket edecek bir şekildeki mesajını gördüm. Bir bayana cevap vermeyi de aile adabıma uymaz diye düşündüm."dedi.

Adıyaman 1954 ile Kahta02 maçında Sait Aybak'ın sözlerini anımsatan Yıldırım, şunları dile getirdi:
"Diyor ki; 'söylemle eylem bir değil'. Adıyaman maçında Sait Aybak beni aramadı, ben Adıyaman'a gelirken beni karşılamadı. Ve ben bunları maçtan sonra Sait Aybak'ı arayarak söyledim, telefonda tribünlerde Kahta halkına küfür edilirken Sait Aybak müdahale etmedi. Seyircilerden yabancı maddelerden tutunda torpile kadar Adıyaman 1954 Kahta02 maçında sahaya atıldı herhangi bir müdahale kulüp başkanı ve yönetimi tarafından gelmedi. Maç sonrasında herhangi bir özür yada yanlıştır kelimesi gelmedi. Bakın ben seyircilerimin küfürlerine karşıyım dedim. Şimdi bu kadar olayların olmasına rağmen, ben bunların hepsini Adıyaman'da yaşamama rağmen Sait Aybak bugüne kadar valimizin başkanlığında yapılan hiçbir il güvenlik kurum toplantısına katılmadı. İl dışındayım dedi ve ben cumartesi günü Adıyaman'da yapılan ilk maçımızdaki emniyet müdürümüzün başkanlığında yapılan toplantıda Sait Aybak'ın Kahta'da olduğunu kimler ile beraber olduğunu nerede oturduğunu ben biliyordum. Şimdi biz neden toplantı yapıyoruz, il güvenlik kurumda bu tür olayları çözebilmek için yapıyoruz. Valimiz ilin bütün yetkililerini neden topluyor, bunun için topluyor. Ben Sait Aybak'ın Kahta'da kimlerle beraber hangi cadde olduğunu toplantı günü ispatlamaya hazırım. Söylediklerimin birini ispatlayamasam Kahta02 Spor Kulübünü ben ligden çekerim. Ben iki gencimizin burnu kanamasın diye ilçemde huzuru sağlayabilmek yada ben gençlere sezon başından söylediğim güzel ahlak ilkeli insan dediklerimiz bunlar mıdır?, bunlar için mi emek sarf ettik. Ben bunu asla kabul etmem eğer ben bunları ispatlamadığım zamanda Kahta 02 Spor Kulübü'nü ligden çekerim bu kadar açık net konuşuyorum. Sait Aybak ve basın sözcüsü ilçemizi çok ciddi bir şekilde hakaret tarzı ilkel çağda yaşanmamış sanki hiç Kahta'ya gelmemiş hiç Kahta'da akrabası yok, dostu yok, arkadaşı yok, yine Sait Aybak Kahta'nın caddelerinde geziyordu biz bunları da gördük. Şimdi tamamen talihsiz açıklamalar bunlar."

Takımının yaşadığı yenilgi ile ilgili yaşadığı anısını anımsatan Yıldırım, "Bir tane örnek vereyim, evet yenilgi aldı, evet bir başarısızlık oldu, bir mahcubiyettik olabilir ben buna saygı duyarım. Ben durumu yaşadım ne zaman yaşadım Ankas, Şanlıurfa maçı üst üste 5 puan kaybettik. Taraftalar Kahtaspor taraftarı, değişik söylemelerde bulundular. Adıyaman yönetimi ile ilgili hakaret tarzı işte ihanetçi dersin yani çok çirkin söylemlerde hatta kurumda bulunan arkadaşları zan altında bırakarak kaybettiğimiz puanların bedelini veya üstünü kapatmak için çırpınışları oldu. Ve ben o gün basın açıklaması yapacaktım. Fırat Kalkanı olduğundan dolayı basın açıklaması valimizin talimatı ile yasaktı.
Sosyal medya hesabımdan ekim veya kasım ayında yapmış olduğum açıklama şöyle 'son günlerde sosyal medya üzerinde Adıyaman spor yönetiminde yer alan bazı arkadaşları ve Kahtalı yönetimimizi hedef alarak kişileri rencide edici sosyal medya paylaşımlarını şiddetle kınıyorum. Herkesin gönül verdiği takım desteklemesi ve başarısını arzulaması kadar doğal bir şey yoktur.Bu paylaşımların art niyetli birlik ve beraberliğimizi  ve Kahta Stadyumda oluşan olumlu ambiyansı hedef alındığını veya Kahtaspor için iyi niyetli olsa bile sonuçta takımımıza zarar vereceğini düşünüyorum."diye konuştu.

-"KAHTADA YAPACAĞIMIZ KARDEŞLİK YEMEĞİNE DAVET EDİYORUM"

Kahtaspor sevdalılarına insanların işi ile uğraşmanın yakışmayacağının altını çizen Yıldırım, şunları kaydetti:
"Bu yaklaşımların her iki takımımıza zarar vereceğinin bilinmesini istiyorum.Kahta spor gönül vermiş Kahtalı hemşerilerim Kahtaspor herkesin her kesimin takımıdır. Adıyaman 1954 ve Kahta02 Spor arasında bu ayrıştırıcı dili lütfen bırakalım. Bu sebeple başta Adıyaman 1954 Spor Kulübü başkanımızı bütün Adıyaman 1954 Spor yönetimini ve taraftar liderlerini cumartesi günü Kahta yapacağımız kardeşlik yemeğine davet ediyorum. Neden Ankas'ta ve Şanlıurfa'da kaybettiğimiz maçlar mal etmeye çalışıldı. İşte benim hem devlet adamı hem aile terbiyem buna el vermedi ve ben Adıyaman yönetiminde ben sahip çıktım. Bu arkadaşlar Kahta'da esnaflık yapıyor. Bugün eksik ve aksakların yaşandığı, olumsuz vakalar oldu mu evet biz bunları şiddetle kınıyoruz. Ama Adıyaman 1954 yönetimine düşen işte benim bu paylaşımımdı. Ben o zaman çıkıp Sait Aybak'ıda bütün taraftarları toplar, işin gereğini yapar biz iki yanlışın bir doğru etmediğini söylüyoruz."

-"DEVLET CÜDİ DAĞINDA GÜVENLİK ÖNLEMİ ALIYOR, DEVLET KAHTA STADYUMUNDA GÜVENLİK ÖNLEMİ ALAMAYACAK"

Maç esnasında çok büyük güvenlik önlemlerinin alındığına işaret eden Yıldırım, "Bugün ben Kahta'yı taşlama veya mikrofondaki küfürler ile ilgili ben saat on iki gibi sahada idim, çok büyük geniş güvenlik önlemleri alınmıştı. Orada bir güvenlik zafiyeti yoktu işte protokole güvenlik zafiyetinden dolayı alınmadı yok böyle bir şey, yani kusura bakmasın Sait Aybak, devlet Cüdi Dağı'nda güvenlik önlemi alıyor devlet Kahta stadyumunda güvenlik önlemi alamayacak. Yada Amedspor'un Şanlıurfa'ya seyircisi yasakladı. Yani Şanlıurfa'nın emniyeti veya valisi güvenliğini sağlayamadığı için mi yaptı. Yada il güvenlik kurum toplatırlar ile alınan kararlar Fırat Üniversitesi maçı ertelendi. Bu il güvenlik kurul kararları ilçenin ilin sükunetini ve sağ duyusunu nasıl sağlayabilir bunu da ilimizi yönetenler valimiz, emniyet müdürümüz, alay komutanımız ve bütün yetkilileri toplandık bu tartışmalar sosyal medyada yalan yanlış atışmalar halka anlatılmaz. Biz bu şekilde bir sağduyu sağlayamayız. Ben burada konuşurken Kahta02 Spor Kulübü'nün geleceği açısından konuşmuyorum. Ben burada ilimdeki sükuneti ve ilimizde doğruyu nasıl halkımızla paylaşabiliriz, biz bunları söyleyeceğiz. Samimiyetimle söylüyorum ve şahitlerim var Adıyaman'daki beraberliği Kahta'da 3-1 gibi yaşamadım ben sevinemedim ben galibiyete bu kadar sağduyulu davranan bu kadar açık yüreklilikle konuşan,üç defa Sait Aybak'ı yemeğe davet ettim. Hatta Sait Aybak'a şunu söyledim, sizde bizi bir kez yemeğe davet etseydiniz ne olacaktı sizin taraftar gruplarınızın benim şahsımla ilgili yapmış olduğu paylaşımlarda prim vermez bizim başkan sizinle canlı yayına çıkmaz olabilir. Sait Aybak bana prim vermeyebilir. Ya da Sait Aybak benimle yemek yememeyi kendine uygun görmeyebilir. Ama şunu bilmelidir ki eğer bu kadar yüce bir insansanız bir fakiri sevindirmekte güzeldir. Biz bu kadar mı muhtaç ve aciz insanlarız."şeklinde konuştu.

-"SÖYLEMLERİ İLE BÜTÜN KURUMLARI ZAN ALTINDA BIRAKTI"

Yıldırım, 13 yıl eğitime gönül vermiş devlet adamlığını çok iyi bilen bir insan olduğunu belirterek, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Ve ben Adıyaman 1954 taraftarlarının hassasiyetlerini her şeyden önce alan bir insanım. Burada söyledi ben beraberlikleri asla kabul etmem nasıl asla kabul etmiyorsun aldık mı kabul edeceğiz.Ben bu hafta Malatya ile berabere kaldım bunu kabul etmeyecek miyim. Bu tip söylemlerin kazanımı olmayacağını  kesinlikle bizim sağduyulu davranmamız gerektiğini söylüyorum. Adıyaman 1954 taraftarı bunlara inanmadığı taktirde beni ofisimde ziyaret edebilirler, gelmeme durumları olursa telefon açsınlar nereye diyorsa bire bir ben hepsini kıymetli ve değerli buluyorum. Benim zamanım geniştir. Sait Aybak'ın telefonlara cevap vermeme gibi bir huyu varmış benim zamanım geniştir, ben o arkadaşlarımıza gider Adıyaman'ı seven sağduyu bir vatandaş olarak ayaklarına gider kendimi izah ederim. Sait Aybak'ın açıklamalarının ardından sosyal medya üzerinde Adıyaman taraftarlarının çok çirkin söylemlerine maruz kaldım. Ben o arkadaşlarıma kırılmadım, onları bana söylettirene kırıldım. Maç başlamadan önce futbolcular arasında bir tartışma olduğunu öğrendim ve hemen sahaya gelerek bizim futbolcularımızı hemen topladım gerekeni söyledim. Sait Aybak o sırada sahaya girdi, Sait Aybak sarıldım hoş geldiniz dedim ellerinde tutup tribüne karşı selamlamaları yaptık. Emin olun ki bir iki yuhalama sesi geldi samimiyetimde söylüyorum ki yüreğim sızladı. Ben o yuhalamanın Sait Aybak değil Kahta'nın Musa Yıldırıma yaptığına inanıyorum ben ev sahibiyim. Biz sahada selamlamamızı yaptıktan sonra ben öncesinde Sait Aybak sen sahaya geldikten sonra sen nasıl emredense öyle olacak sıkıntı yok oraya oturmuş buraya oturmuş bu kadar önemlimidir. Sait Aybak protokolde yeri mi yok yada biz kalkıp Sait Aybak bir kenara bırak burada Adıyaman 1954 sporun başkanıdır. Sait Aybak'ın sahsını ne tanırım ne bilirim. Bundan önce hiç tanımamışım. Sait Aybak'a gösterdiğim saygı defalarca senin emrindeyim dememin sebebi; Adıyaman 1954 Spor'a gönül vermiş taraftaradır. Ve Sait Aybak'la yürüdük, ben nereye geçeceksin diye sordum bana başkan sorun değil, hiç önemli değil nasıl uygun görülmüşse öyledir dedi. Bu söylemleri ile bütün kurumlarımızı zan altında bıraktı."

 










Bu yazı toplam 343 defa okunmuştur