Besni’de sarımsak hasadı başladı

Besni’de sarımsak hasadı başladı

 

 

Adıyaman'ın Besni İlçe protokolü, sarımsak hasadı gerçekleştiren çiftçilerin emeklerini yerinde görmek için ziyaret etti.

Kaymakam  Bedirhan İmamoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz, ilçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kösekul, İlçe Özel İdare Müdür V. Ahmet Tanrıkolu ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Orhan ile birlikte sarımsak hasadı gerçekleştiren çiftçileri emeklerini yerinde görmek için ziyaret etti.

Çiftçilerin ve işçilerin sorun ve temennilerini yerinde dinleyen Kaymakam İmamoğlu, burada yaptığı açıklamada, bol ve bereketli bir sezon olması diledi.

İmamoğlu, ilçede yaklaşık 700 dekar alanda ekonomik anlamda sarımsak yetiştiriciliği yapıldığını ve hasadının başladığını belirterek, "Ekim ayı sonunda ekilen sarımsaklar hasat edildikten sonra yerine ikinci ürün olarak pamuk veya mısır ekilmekte. Kış dönemi boş kalan arazi sarımsak ekilerek değerlendirilmiş olmaktadır. Dekara bin 200 kg verim veren sarımsak üretimi işçiliği çok olan bir yetiştiricilik olup sofralarımıza gelmesi için çiftçilerimiz yoğun emek vermektedir."dedi.










Bu yazı toplam 1003 defa okunmuştur