Burası da Kahta’nın Balıklı Göl'ü

Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki Atatürk Baraj Gölü kıyısında bulunan tesislerden suya atılan yiyeceklere alışan balıklar Şanlıurfa’nın Balıklı Göl’ü görüntülerini aratmıyor.

Burası da Kahta’nın Balıklı Göl'ü

 

 

 

Kahta ilçesinin Atatürk Baraj Gölü kıyısına gelen yerli ve yabancı turistler, Şanlıurfa'daki Balıklı Göl manzarası ile karşılaşmanın şaşkınlığını yaşıyor.

Baraj kıyısındaki tesislerden suya atılan yemek, ekmek gibi artıklar ile beslenmeye alışan balıklar, sürü halinde kıyıda dolaşarak yiyecek bekliyor.

-"ŞANLIURFA'DAKİ BALIKLI GÖL'Ü ARATMIYOR"

Suya atılan yiyecek atıklarına saldıran balıkların oluşturduğu manzara ise Balıklı Göl’ü aratmıyor.

Atatürk Barajı kıyısında bulunan tesis işletmecisi Levent Akel, "Daha önceleri çöpe attığımız yemek artıklarını suya atarak balıkların faydalanmasını istedik. Gün geçtikçe kıyıdaki balık sayısı arttı. Şimdi binlerce balık ekmek ve yemek artıklarına alıştı. Suya bir parça ekmek attığımız zaman yüzlerce balık saldırıya geçiyor. Barajın kıyısında biriken balık sayısı Balıklı Göl'deki balık sayısını çok geçti."diye konuştu.

Baraj kıyısında yemek yiyen müşterilerin masalarındaki ekmek kırıntılarını suya attıklarını sözlerine ekleyen Akel, "Müşteriler, balıkları keyifle seyrediyorlar. Artık Kahta’nın da Balıklı Göl'ü var diyebiliriz."dedi.



 









Bu yazı toplam 1058 defa okunmuştur