CHP Adıyaman İl Başkanı Binzet’in 12 Eylül mesajı

CHP Adıyaman İl Başkanı Binzet’in 12 Eylül mesajı

 

 

CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, 12 Eylül 1980 darbesinin 40’ıncı yılında yayınladığı mesajında, “Bizler demokrasi anlayışının en yüce olduğu milletiz.” ifadelerini kullandı.

CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, mesajında, millet olarak birlik içinde durulması gerektiğine işaret etti.

“Türk halkı olarak dik durmalı demokrasi anlayışımızdan vazgeçmemeliyiz"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin dünyada sayılı, eşsiz ordulardan olduğunu vurgulayan Binzet, şu ifadelere yer verdi:

"Yaptığı savaşlar, verdiği şehitler, kazandığı savaşlar, yetiştirdiği benzersiz komutanlarla gurur kaynağıdır. Tüm bunların yanında bazı anlar vardır ki tarifi yapılamaz acılar barındırır. 12 Eylül 1980 darbesi de bu acıların en büyüklerinden biridir. Tankların şehirlere indiği o gün, Türk siyasi yaşamına kara bir leke olarak sürüldü ve çıkarılamayacak. Demokrasi anlayışının en yüce olduğu milletimiz bu olayı asla unutmayacaktır. Bununla beraber darbelerin tekrarlanmaması için Türk halkı olarak dik durmalı demokrasi anlayışımızdan vazgeçmemeliyiz. Bu toprakların hak ettiği demokrasi kanla kazanılmıştır. Bazıları bizleri hala demokrasiden mahrum bırakmaya çalışıyor. 15 Temmuz’da bunu gördük. Bu yüzden millet olarak bir ve dik durmalıyız. Unutmayalım birileri her zaman dışarıdan bizim açığımızı arıyor."

 










Bu yazı toplam 411 defa okunmuştur