CHP Besni İlçe Başkanı Açar’ın, Kaftancıoğlu’na verilen ceza ile ilgili açıklaması

CHP Besni İlçe Başkanı Açar’ın, Kaftancıoğlu’na verilen ceza ile ilgili açıklaması

 

 

Adıyaman'ın CHP Besni İlçe Başkanı Vakkas Açar, "Ülke olarak zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde insanlarımız, koronavirüs ile mücadele ederken iktidar partisi ortakları ve yandaşları ile birlikte devletin bütün kurumlarını kullanarak toplumu kutuplaştırıp siyasi ve iktisadi beceriksizliklerini ört pas etmek için muhalefete acımasızca saldırmaktalar"

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 'Silahlı terör örgütü propagandası yapmak', 'Kamu görevlisine hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılamak, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçlarından İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafın verilen karar istinaf incelemesi sonucunda onandı.  

Bunun üzerine açıklamada bulunan CHP Besni İlçe Başkanı Vakkas Açar , "Ne yazık ki bu saldırılarla bu gün de İstanbul İl başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu hukuk adı altında talimatla cezalandırılmak isteniyor diyerek, gerekçe olarak da bundan yaklaşık 10 yıl önceki sosyal meyde paylaşımları gösteriliyor. El insaf diyoruz." dedi.

Bu ülkede on yıl önceye gidip iktidar ve yandaşlarının sosyal medyaları üzerinden suç aransa inanın iktidar ve yandaşlarının FETÖ ve benzeri Terör örgütlerine yardım ve yataklıktan en az yarısı yargılanır ve haps olurlar diyen CHP Besni İlçe Başkanı Vakkas Açar,şunları ifade etti:

"Bu da iktidar ve yandaşlarının hukuku nasıl işlerine geliyorsa öyle işlettiklerini gösteriyor. Daha düne kadar hukukun üstünlüğünü savunup üstünlerin hukukuna karşı mücadele edeceğiz diyerek kendilerini mağdur gösterip iktidarlaşanlar ne yazık ki bugün kendi hukuklarını yaratarak muhalif düşüncelere yaşam hakkı tanımıyorlar. Oysa biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokrasinin kesintiye uğradığı dönemlerde gelişen anti demokratik hukuk kurallarına karşı her sınavda alnımızın akı ile çıkmışızdır. Tarihi bilmeyenlere hatırlatmakta fayda vardır. Unutmayın ki biz bu ülkenin kurucu partisiyiz. Atatürk’ün emanetçileriyiz. Atatürk ve silah arkadaşları kurdukları Cumhuriyet ile emperyalizme karşı mazlum dünya halklarına umut olmuştur. Daha sonra bu geleneğin lideri İsmet paşa çok partili sisteme geçişte kaybedince benim en büyük kayıbım ülkemin en büyük kazancıdır diyerek demokrasi ve halk iradesini her şeyin önüne koyduğunu ispatlamıştır."

"Halk iradesine ipotek konulamaz

"Yakın tarihimizden örnek verecek olursak en basit örneği bugün Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan ve 18 yıldan beri ülkeyi yöneten AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın o günkü anayasaya göre seçme ve seçilme hakkının elinden alınmasına karşılık biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak halk iradesine ipotek konulamaz. Eğer halk istiyorsa anayasadaki engelleri kaldırmak demokrasinin bir gereğidir diyen ve kaldırılmasına katkı sunan bir partiyiz ifadelerini kullanan Açar, "Ardından gücü eline geçirenlerin halk iradesini hiçe sayarak İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ve yine kendilerinden ayrılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve yaklaşık 12 yıl kendi bakanlıklarını yapmış Ali Babacan için anayasa değişikliği ile getirmeye çalıştıkları engeller geldiğimiz noktayı ve halk iradesine saygıyı açıkça ortaya koymaktadır. Biz o gün de bu gün de hukukun üstünlüğünü savunuyor üstünlerin hukukuna karşı geliyoruz. Bundan sonra da doğru bildiğimiz hukukun üstünlüğü ilkesini savunacağız. Bu nedenle de buradayız. Bu mesele bizim için hak hukuk ve adalet meselesi olsa da iktidar cephesi için durum farklı. Onlar da biliyorlar ki toplumun geldiği nokta sosyal siyasal ve ekonomik açıdan bıçağın kemiğe dayandığı noktadır. Sonlarının başlangıcıdır. İktidardakilerin bu son çırpınışları şunu gösteriyor. Farkında olmadan hazırladıkları kendi sonlarını devletin imkanlarını kullanarak toplumu bölerek iktidarlarını sürdürmeye uzatmaya çalışıyorlar. Kısacası bu ve son zamanlarda sıkça yaşadığımız gazeteciler, barolar, STK ve siyasi partiler üzerindeki artan baskı ve benzeri olaylar iktidar sahiplerinin iktidarlarını koruma mücadelesidir."ifadelerini kullandı.

Açar,açıklamasını şöyle tamamladı:

"Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi tüm kurum ve kuruluşlarımızla bireysel ve siyasi rant tan uzak, hukukun üstünlüğü ilkesine sahip çıkarak hak adalet ve özgürlük mücadelemizi sürdürüyoruz sürdürmeye de devam edeceğiz. Gelinen noktada halkımız bu iktidarın artık halkı değil sadece kendilerini ve yandaşlarını korumak için çalıştığını görmeye başladı.

Bunu 2019 yerel yönetimler seçimlerinde ve özellikle de İstanbul’da ortaya koydu. İktidarda bu hezimetin bedelini İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu’nun şahsında tüm muhaliflere ödetmeye çalışıyor. Burada amaç korku imparatorluğu kurarak geniş halk kitlelerini sindirme çabasıdır.Bizlere düşende son dönemde iktidar ve yandaşları aracılığı ile toplumun her katmanında hissedilir hale gelen baskıcı bu rejime karşı hukuk çerçevesinde demokratik haklarımızı kullanmaktır."










Bu yazı toplam 437 defa okunmuştur