Göksu Çayı'na Düşen Küçük Yusuf Toprağa Verildi

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Göksu Çayı’na a düşen topunu almak isterken akıntıya kapılarak hayatını kaybeden 9 yaşındaki Yusuf Topal, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Göksu Çayı'na Düşen Küçük Yusuf Toprağa Verildi

 

 

 

Olay, dün öğleden sonra Gölbaşı- Malatya karayolunun 15'inci kilometresinde Göksu Çayı'nda meydana geldi.

Ailesi ile beraber piknik yapan Yusuf Topal, oyun oynarken topunu Göksu Çayı'na düşürdü. Topu almak isterken çaya düşen çocuk akıntıya kapılarak kayboldu.

Ailenin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, Jandarma ve AFAD ekipleri ile dalgıç polisler sevk edildi. Polis dalgıç ekipleri Topal'ı, düştüğü yerden yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki dere yatağında buldu. Hazırda bekletilen sağlık görevlileri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Gölbaşı Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada tedavi altına alınan küçük Yusuf, doktorlar tarafından yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

-“200-300 METRE AKINTIDA SÜRÜKLENDİK”

Baba Mustafa Topal, ailesi ile birlikte Göksu Çayı kıyısında piknik yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Yemek yedikten sonra Yusuf top oynamak istedi, izin vermedik. Gidip arabadan topu alıp gelmiş. Çay kenarında top oynamaya başlamış. Ben görmedim. Büyük oğlum, Yusuf suya atladı diye bağırıp o da peşinden suya atladı. Ben peşlerinden atladım. 250-300 metre akıntıda sürüklendik. Yusuf birden büyük oğlumun elini bıraktı akıntıda kayboldu. Bizde sudan çıktık." dedi.

Küçük Yusuf’un cenazesi bugün Mimar Sinan Camii'nde öğle namazı ardından kılınan cenaze namazından sonra gözyaşları içinde belediye mezarlığında toprağa verildi.












Bu yazı toplam 976 defa okunmuştur