İl Milli Eğitim Müdürü Alagöz, LGS'ye yönelik e-konferans düzenledi

İl Milli Eğitim Müdürü Alagöz, LGS'ye yönelik e-konferans düzenledi

 

 

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, kent genelinde rehber öğretmenlerle Lise Giriş Sınavında (LGS) yönelik e-konferans düzenledi.

Alagöz, yaptığı yazılı açıklamada, zoom programı üzerinden e- konferansla  LGS rehber öğretmenlerin yapması gereken konular ve öğretmenlerden gelen sorular üzerine istişarede bulunduklarını kaydetti.

e- konferansta özellikle, rehber öğretmenlerin LGS sınavı görevlendirmelerinin nasıl yapılacağı görüşüldüğünü ifade eden Alagöz, şunları kaydetti:

"LGS'nin geçen yıllardan farklılıkları, sınav iki oturum halinde yapılacak, iki oturumun arasında ise 45 dakika süre olacak. Daha önceki yıllarda çocuklar bahçenin içerisinde kaynaşarak,velileriyle vakit geçiriyorlardı. Fakat sosyal mesafeyi korumayı kolaylaştırmak için velilerimizi çocuklarımızın sağlığı için okul bahçesinin dışında ağırlayacağız. Çocuklarımız bu arada sosyal mesafeyi koruyarak bahçeye çıkarılacak. Sınav bittikten sonra yine bu mesafe korunarak dışarı çıkacaklar, sonra da bahçe dışında velilerimizle buluşacaklar."

Alagöz, sınav sürecinde rehber öğretmenlerden beklentilerle ilgili olarak ise olağanüstü travmatik durumlarda rehber öğretmenlerin almış olduğu eğitimler ve uzmanlıkla yaklaşımı sonucunda bu durumu yaşayan çocukların süreci hızlı bir şekilde atlattığını ifade etti.

İçinde bulunan koronavirüs salgını sürecinde rehber öğretmenlerin veli ve öğrencilere MEBİM, telefon ve farklı iletişim yöntemleriyle ulaşarak psikososyal destek ve çalışmalarda bulunduklarına işaret eden Alagöz, şöyle devam etti:

"LGS sürecinin heyecan ve kaygısına ek olarak yaşanan salgın travması öğrenci ve ailelerde farklı davranışları da beraberinde getirmesi kaçınılmaz olacaktır. Rehber öğretmenlerimizden öğrenci ve velilere yönelik kaygı,endişe, stres ve travmatik durumu en aza indirmelerini beklemekteyiz. Rehber öğretmenlerin görevlendirmelerindeki temel amacın  veli ve öğrencilere psikososyal destek sunmak ve sınavın huzurlu bir ortamda geçmesini sağlamak olduğunu vurguladı ve tüm rehber öğretmenlerin psikososyal eğitimden geçtiklerini ve yeterli bilgiye sahip olduklarını biliyorum ancak rehber öğretmenlerimizin sınav gününe kadar salgın hastalık döneminde öğrenci ve velilerde olumsuz duygu ve düşüncelere paralel oluşacak stres tepkilerini azaltma konularında kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir."











Bu yazı toplam 625 defa okunmuştur