Kahta’daki Şehit Aileleri ve Gaziler İftarda Buluştu

Kahta Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ramazan ayı münasebetiyle ilçe genelindeki şehit ve gazi ailelerine iftar yemeği verildi.

Kahta’daki Şehit Aileleri ve Gaziler İftarda Buluştu

 

 

 

Sıcak ve samimi bir ortamda oruçlar açılarak iftar edildi.

Yemek sonrasında yapılan duanın ardından konuşma yapan Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, şehit yakınlarının ve gazilerin kendileri için bir emanet olduğunu söyledi.

Kaymakam Kaya, konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, “Ülkemizin içerisinde bulunduğu ve geçen süreç içerisinde bu millet için kanını akıtan aziz şehitlerimizi, bu vatana, bu toprağa vatan dememizi sağlayan kıymetli gazilerimizin manevi varlığı önünde hepimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Ülkemiz stratejik ve politik açıdan çok önemli bir konuma sahip. Bunun pozitif sonuçları olduğu gibi ne yazık ki bir takım negatif etkilerini de yaşıyoruz ve ileride de yaşayacağız. Yaşayacağımız her türlü hadiseden, her türlü musibetten ders çıkartarak ileride çocuklarımıza, gençlerimize ve kıymetli aziz şehitlerimizin hatıralarına sahip çıkabilmemiz için ülkemize, gençlerimize ve çocuklarımıza sağlam emanet etmemiz lazım.”

Çocuklara  tek devlet, tek bayrak, tek millet ve tek vatan olgusuyla birlik ve beraberlik içerisinde onlara örnek olmak gerektiğini vurgulayan Kaymakam Kaya, ”Bugün ki beraberliğimizin bunun timsali olduğuna inanıyorum. Nasıl ki kurtuluş savaşına ecdadımız yan yana durduysa, nasıl ki 15 Temmuz’da yan yana durduysak bundan sonra da bu vatan bu milleti emanet edebileceğimiz gençlerimizin en az birler kadar omuz omuza, yan yana can cana ve kan kana olacaklarına inancım tamdır.” dedi.












Bu yazı toplam 1174 defa okunmuştur