Köylerine Kavşak İsteyen Köylüler Yol Kapattı

Adıyaman Şanlıurfa yolunun 25. kilometresinde bulunan Turuş köyündeki vatandaşlar yollarına kavşak yapılmadığından dolayı yolu bir süre trafiğe kapattı.

Köylerine Kavşak İsteyen Köylüler Yol Kapattı

 

Olay öğle saatlerinde Adıyaman Şanlıurfa karayolunun 25. kilometresinde bulunan Turuş, Gümüşkaşık köyü sakinleri köylerine giriş yapılması gereken kavşağın yapılmasından dolayı araçlar ile yolu kapatarak oturma eylemi yaptı.

Araçlar ise köylülerin kapattığı yoldan geçemeyince durmak zorunda kalırken olay yerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi.

Jandarma ekipleri, yolu açmak için köylüleri ikna etmeye çalıştı.

-"ALT GEÇİTTEN HAYVANLARIMIZI GEÇİRMEK ZORUNDA KALIYORUZ"

Vatandaşlar ise  kavşak talepleri olduğunu belirterek, köye gelebilmek için ters yönden gelmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Alt geçitin olduğunu ifade eden köy sakinleri, oradan da hayvanları geçirmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Yolu kapatmak zorunda kaldıklarını, kavşak sorununun çözülünceye kadar eyleme devam edeceklerini vurgulayan vatandaşlar yetkililer ile görüştüktüklerini ancak bir netice alamadıklarını ifade etti.

-"ÖĞRENCİ SERVİSLERİ KAZA YAPARSA SORUMLULARI KİM OLACAK"

Öğrenci servislerinin bu yolu kullandığını sözlerine ekleyen köy sakinleri 'burada bir kaza olsa sorumlusu kim olacak' dedi.

Olay yerine gelen 87’inci karayolları bölge şefi Emrullah Metin’in incelemelerinden sonra sorunun çözümüme kavuşturulacağını söz vermesi üzerine köylüler dağıldı.



 









Bu yazı toplam 650 defa okunmuştur