Milletvekili Aydın'dan Fethin 566. Yılı Mesajı

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, İstanbul’u fethin 566. yıl dönümünü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Aydın'dan Fethin 566. Yılı Mesajı

 

 

 

Milletvekili Aydın, mesajında, İstanbul’un mutlaka feth edileceğini vurgulayarak, “Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan; o ordu ne güzel ordudur” peygamber efendimiz (s.a.v.) İstanbul’un fethini yüzyıllar önce böyle haber vermişti. İşte o kumandan Fatih Sultan Mehmet, o ordu da Fatih’in ordusuydu. Akşemseddin ve Molla Gürani gibi dönemin büyük alimlerden aldığı ilim ve feyzi, siyasi ve askeri dehasıyla buluşturan ve daha 21 yaşında çağ açıp çağ kapayan Fatih Sultan Mehmet Han, 6 Nisan’da başlattığı kuşatmayı 29 Mayıs’ta fetihle buluşturmuş ve tarihin akışı bu olayla değişmişti.”dedi.

Derebeylerin hükmü altında, batının ortaçağ karanlığıyla boğuştuğu bir zaman diliminde, Fatih Sultan Mehmet Han’ın adaletli ve hoşgörülü yönetim anlayışı ile müyesser olduğu fetih, medeniyetin çok daha güçlenmesine ve yerleşmesine de zemin hazırladığının altını çizen Aydın, şöyle devam etti:

”Üstad Necip Fazıl’ın, ‘Ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar; onu İstanbul diye toprağa kondurmuşlar. içimde tüten bir şey; hava, renk, eda, iklim; o benim, zaman, mekan aşıp geçmiş sevgilim’ diyerek mısralarına nakşettiği İstanbul geldiğimiz noktada; özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlarla birlikte, dünyanın gözbebeği haline gelmiştir. Doğu ile batının buluşma noktası olan; insanı, tarihi, coğrafyası, kültürel mozaiği, köprüleri, Marmaray’ı ve yeni havalimanı ile İstanbul bugün dünya turizmi ve ticaretinin en güçlü merkezlerinden biri haline gelmiştir. Muştusunu peygamberimizin verdiği bu kutlu şehri fethederek medeniyetimize ve bizlere emanet eden, Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve ordusunu; Fethin 566. sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle anıyor, bu vesile ile İstanbul’un fethini bir kez daha kutluyoruz.”

 










Bu yazı toplam 1345 defa okunmuştur