Milletvekili Tutdere’den Kültür Bakanı’na: Adıyaman İçin Ne Yapacaksınız?

Milletvekili Tutdere’den Kültür Bakanı’na: Adıyaman İçin Ne Yapacaksınız?

 

 

CHP Adıyaman Milletvekili Avukat Abdurrahman Tutdere, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Nemrut Dağı yoluna ulaşımın aylardır tek şeritten sağlanması nedeniyle, Kültür ve Turizm Bakanına seslendi, “Adıyaman’da turizmin gelişimi için ne yapıyorsunuz?"

Milletvekili Tutdere, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek, Bakanlığın Adıyaman’da turizmin gelişimi için yaptığı çalışmalarına yönelik sorusunda,"Adıyaman’ın turizm merkezi olan Nemrut Dağı’na ulaşım aylardır tek şeritle sağlanıyor, bu yol kışın da sürekli çöküyor. Biz turizmin gelişimi için çırpınırken, Bakanlığın bu alanda yaptığı çalışmaları merak ediyoruz." dedi.

-"MÜZE İHALESİ İÇİN YATIRIMCI BULUNAMADI" 

Tutdere, açıklamasında, “Bakanlığın daha önceki soru önergelerimize verdiği yanıtlara göre, Adıyaman Müzesi’nde toplamda 31 bin 653 eser bulunuyor fakat bu eserlerin sadece 1247 tanesi müzede sergilenebiliyor.Geri kalanlar depoda beklemekte. Yapılması planlanan Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi hem geçen yıl hem de bu yılın Adıyaman Yatırım Programı’nda yer almasına rağmen, ihaleye girecek yatırımcı dahi bulunamadığı için henüz inşaatına başlanamadı. Üstelik başlamayan inşaatın bütçesi 50 milyon TL’den 75 milyon TL’ye çıkarıldı. Adıyaman’da ise, 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu kapsamında ilan edilen herhangi bir Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ya da Turizm Merkezi yok. Bu konuda yürütülen bir çalışma da maalesef yok."ifadelerini kullandı.

-"BAKANLIĞIN TEŞVİK EDİCİ ÇALIŞMALARI VAR
 MI?"

Milletvekili Tutdere, verdiği soru önergesinde Adıyaman Arkeoloji Müzesi’nin
deposunda bekleyen 30 bin 405 eserin topluma kazandırılması için yapılan çalışmaları, planı hazırlanan fakat ihaleye katılacak istekli bulunamayan Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi’nin yapımına ne zaman başlanacağını ve Bakanlığın bu yatırımcıları teşvik edici bir çalışmalarının olup olmadığını sordu.

 

 










Bu yazı toplam 1668 defa okunmuştur