Narince Köyünün Saklı Güzellikleri İlk Kez Fotoğraflandı

şığın İzinde Adıyaman Fotoğraf ve Doğa Sporları Kulübü, 1800 yıllık tarihe sahip Kahta İlçesine bağlı Narince Köyüne giderek tarihi mekanları ve doğal güzellikleri fotoğrafladı.

Narince Köyünün Saklı Güzellikleri İlk Kez Fotoğraflandı

 

 

I

Köyde çekim için gelen fotoğraf ekibinin bu seferki adresi Kahta İlçesine bağlı Narince köyüydü.

Adıyaman'ın her karışını gezerek tanıtımına büyük katkı gösteren kulüp üyeleri, Narince köyünde 1979 yılında ünlü sinema oyuncusu Kadir İnanır'ın çektiği 'İsyan' filminden sonra gelen ekip oldu.

Narince köyü  sakinleri, 1800 yıllık tarihinde ilk kez fotoğraf ekibini ağırlamanın mutluluğunu yaşadı.

Fotoğraf ekibi, köyde işleme taşı ile yapılmış konak evlerin ve doğal güzellikleri fotoğraflarına yansıttı. Yaşlı insanların tarihe yüz tutmuş ve günümüze kadar taşıdığı zanaat işlerinden biri olan  "Loğ ve sokı" işi fotoğraf ekibin ilgi odağı oldu.

Köy içinde eski ve dar sokaklarında dolaşan fotoğraf ekibi, halkın misafir perverliği karşında hayran kaldı.

Köyde ikamet eden amatör fotoğrafçı Murat Kurt rehberliğinde yapılan gezi sonrasında, Gerger ilçesine giden grup, Gerger kalesine ilk çıkan fotoğraf ekibi olarak eşsiz kareler çekti.

Işığın İzinde Adıyaman Fotoğraf Ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Faruk Gerger, gezi hakkında izlenimlerini aktardı.

Gerger, ilk kez bir fotoğraf ekibi olarak Gerger kalesine çıkan bir ekip olduklarını belirterek, "Arkadaşlarımız çoğu kalenin dik ve sarp yapısı nedeniyle çıkamadı. Çıkan arkadaşlarımız ise zorlukla çıkabildi. Böyle cazibe bir tarihi yerin ulaşımı olmadığı için yetkililerimizi göreve davet ediyorum. Umuyorum ki sesimize kulak verip buraya güzel bir patika merdiven yapılır. Gelen insanların kaleye rahatlıkla çıkabilmesi için. Biz kaleden indikten sonra Hollanda'dan gelen bir kafile turist yolun tehlikeli olduğunu görünce kaleye çıkarmaktan vazgeçtiler."dedi.


 









Bu yazı toplam 802 defa okunmuştur