Nemrut Dağında Engelliler İçin Uluslararası Konser

Nemrut Dağında Engelliler İçin Uluslararası Konser

 

 

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübünün her yıl geleneksel hale getirdiği "Ululslararası Rotary Engellilerle Zirvede- Nemrut’a Tırmanıyoruz" sloganı ile düzenlediği etkinlikler bu yıl 26-29 Eylül tarihleri arasında 20'ncisi Nemrut Dağı zirvesinde muhteşem bir konseri ile gerçekleştirilecek.

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı Emine Çiftçi, Notaların Engelliler için Nemrut Dağı’ndan gökyüzüne yükseleceğini belirterek, uluslararası boyutta gerçekleştirilen bu projenin Rotaryenlerin, sivil toplum kuruluşlarının, medyanın, sanatçıların, engellilerin, bürokratların ve halkın desteği ile gelişerek her yıl büyüdüğünü söyledi.

-"ETKİNLİĞİMİZ ULUSLARARASI BOYUTTA GERÇEKLEŞTİRİLECEK"

Amaçlarının Türk Rotaryenler olarak ülke genelinde engellilerin sorunlarına dikkat çekmek olduğunu belirten Başkan Çiftçi, proje hakkında şu bilgileri verdi:

"Engellileri bir araya getirerek onların kaynaşmalarına ve dayanışmalarına yardımcı olmak, engelsiz insanların bile çıkmakta zorlandığı Dünyanın 8. Harikası Nemrut Dağına engellilerimizi çıkararak zoru başarmalarını ve zirvedeki güzellikleri tatmalarını sağlamak için gayret ediyoruz. Ayrıca bu projeyle hem Nemrut Dağının tanıtımına katkı sağlıyor hem de Rotary’nin  insanlığa yaptığı hizmetleri anlatıp, tanıtıyoruz.Bu dönem de başta kendi bölgemiz olan Uluslararası Rotary 2430. Bölge tarafından gerçekleştirdiğimiz bu projeyi, 2420. ve 2440. bölgelerinin de katılımıyla ortak proje olarak çok daha coşkulu ve renkli bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca bu yıl proje POLIO DAY aktiviteleri ile daha geniş kapsamlı ve katılımlı bir şekilde gerçekleştirilecektir. Bu dönem yine etkinliğimiz uluslararası boyutta gerçekleştirilecek. Azarbaycan, ABD, İngiltere, Fransa, Bulgaristan ve Almanya gibi ülkelerin Rotary kulüpleriyle sürekli olarak görüşmelerimiz devam ediyor. Bu ülkelerden de engellilerin ülkemize gelmesi ve Nemrut dağına tırmanmasını bekliyoruz."

-NEMRUT DAĞINDA KONSER

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü bu yıl 20 yaşında ve projenin 20. yılını Dünyanın 8. Harikası olarak bilinen, güneşin doğuşu ve batışının devasa kral ve tanrı heykellerinin arasında 2206 metre yükseklikte en güzel izlendiği açık hava müzesinde bir konser ile kutlayacak.

Çiftçi, "Dünyaca solistimiz Soprano Selva Erdener ve ünlü Orkestra Şefi ve Piyanist İbrahim Yazıcı, Halk Türkülerinden ve Türk bestecilerin özgün eserlerinden oluşan bir repertuar sunacaklar. 28 Eylül 2019 tarihinde saat 14:00 da gerçekleştirilecek olan bu muhteşem konserde engelliler için notalar Nemrut Dağının zirvesinden gökyüzüne yükselecek."ifadelerini kullandı. 

 










Bu yazı toplam 1156 defa okunmuştur