Sri Lanka'da Saldırıda Ölen Çavuş'un Babası Konuştu

Sri Lanka'da Saldırıda Ölen Çavuş'un Babası Konuştu

 

 

Sri Lanka'da otel ve kiliseleri hedef alan terör saldırısında hayatını kaybeden Türk mühendisler Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş'un cenazeleri memleketleri Adıyaman'a getirildi. Mühendislerin cenazeleri, hava alanında yakınlarının gözyaşlarıyla karşılandı.

Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da, özel bir şirkette çalışan her ikisi de Adıyamanlı olan mühendisler, Serhan Selçuk Nariçi (34) ve Yiğit Ali Çavuş (25) bir otelde Pazar günü kahvaltı yaparken yapılan bombalı saldırılarda yaşamını yitirdi.

Terör saldırısında hayatını kaybeden İnşaat Mühendisi Yiğit Ali Çavuş ve Elektrik Elektronik Mühendisi Serhan Selçuk Nariçi'nin cenazeleri önce İstanbul'a ardından uçakla Adıyaman Havaalanına getirildi.

Havaalanında protokol üyeleri ve yakınlarının gözyaşlarıyla karşıladığı mühendislerden Selçuk Nariçi'nin cenazesi Gölbaşı ilçesine götürülürken, Yiğit Ali Çavuş'un cenazesi ise Yeni Mezarlık Cami'ne getirildi.

Çavuş'un cenazesi ikindi namazına toprağa verilmek üzere morga konulurken yakınları ise sinir krizleri geçirdi.

-“BEN ONUN ŞEHİT OLDUĞUNA İNANIYORUM”

Baba Mehmet Çavuş, Yeni Mezarlık Caminde yaptığı açıklamada, açıklamada şöyle konuştu:

"Bir gün öncesinde whatsapp la görüştüm ben hergün kendisi ile görüşüyordum. Zaten alt yazı geçince ulaşamayınca tedirgin olmaya başladım. Dışışleri bakanlığını şirketin yetkililerini hepsini aradım. Saat 13.30 gibi bana maalesef böyle bir haber verdiler. Oğlum çok temiz pırıl pırıl donanımlı bir çocuktu. Üst düzey olacak bir çocuktu. Mekanı cennet olsun. Ben onun şehit olduğuna inanıyorum. Allah bizlere sabır versin. Rabbim kimseye bu acıyı yaşatmasın her gün normal görüşüyorduk"dedi.

-"GELİP ASKERE GİDECEKTİ 1 AY SONRA"

Çavuş, bir ay sonra oğlunun askere gideceğini belirterek, "Gelip bir ay sonra askere gidecekti geldiğimde senin yemeğini çok özledim senin yemeğini yemek istiyorum diyordu. Amerika'ya gidecekti yüksek lisans yapıp tekrar dönecekti. 2 dil biliyordu çok başarılıydı. Onur derecesiyle bitirmişti. Bir yıldızdı. Çok yardım sever bir çocuktu Cuma namazlarında oradaki fakirlere yardım etmeden çıkmazdı. Hep üzülürdü neden adalesizlik böyle bir dünya var derdi. Bir tarafta çok aşırı zenginler var bir tarafta ekmek bulamayan insanlar var. Böyle üzülme derdim teskinlerde bulunurdum. Kirlenmesin diye beklide yanına aldı."şeklinde konuştu.

Çavuş, saldırıyı DEAŞ’ın üstlendiğine dair,"Allah onları kahır etsin. Onlar bizim dinimize zarar veren insanlar. Bunlar islamiyete zarar veren insanlar. Bunların Müslümanlıklarla bir ilişkisi yok. Onları yapan ve onları destekleyenleri Allah hepsini kahrı perişan etsin. Önce Dışışleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu aradı daha sonra Binali bey aradı. Cumhurbaşkanımız baya aradı sağolsun ilgilendi. Gereken neyse talimatlar verilmiştir yapılacak denildi. Tüm yetkililer aradı sağolsunlar."dedi.

-"BEN VATANIMA HİZMET EDECEĞİM"

Oğlunun amacının vatanına hizmet olduğunu aktaran Çavuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Zaten onun amacı kendi vatanına hizmet etmekti. Bana sürekli ben vatanıma hizmet etmek için çalışıyorum. Benim bu ellerde işim yoktur. Hep ileriye yönelik bir şeyler yapmayı düşünen ve çabası içerisindeydi. Askere gidemedi."diye konuştu.

Amcası Abdurrahman Çavuş ise vatanını seven milletini seven çok güzel bir insandı dedi.

Amca Çavuş şöyle devam etti:

“Çok başarılı dolu bir kişiydi. Adıyaman'ı çok severdi. En son 2-3 ay önce görüştük. Telefonla görüştük. Benide götürmesini istedim. Oranın çok uzak olduğunu söylerdi. Adıyaman'a geldiğinde bana takılacağını ifade etti. Terörün her türlüsüne karşıyım. Kim olursa olsun nereden gelirse gelsinler bunların tarifi bile yapılmaz. O insanlar elime geçse çiğ çiğ yerim. Çünkü mahsun insanlara yapılan bir şey bunlarda delikanlılık yok. Yiğitlik yok bunlarda şeref onur yok. Mazlum insanları katlediyorlar. Yenizellan'da ya düzenlenen saldırıda kardeşlerimiz katledildi şimdi ise Kiliseye saldırı yapıldı. Bu oyunları kim oynuyor? Bunlar Amerikan uşakları çok üzgünüm"

Kardeşi Burak Batuhan Çavuş ise sınava hazırlandığını ve ağabeyi kendisini arayarak sınavlarda yardımcı olamadığını için üzgün olduğunu söylediğini ifade etti.

 










Bu yazı toplam 1280 defa okunmuştur