Türkiye Kamu-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Tokur'dan "Sabit Maaş" Tepkisi

Türkiye Kamu-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Tokur'dan

 

 

Türkiye Kamu-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Nejdet İrfan Tokur, açıklamasında, "Senelerdir bizim bakanlık çalışanlarının bordrolarında yazan maaş diğer bakanlıklarda ki memurların neredeyse yarısı kadar. Üzerini döner sermayeden gelen paralarla tamamlıyorlar ve adına da 'sabit' diyorlar. "

Tokur, yaklaşık 25 yıl öncesinde milli eğitim, tarım sektöründe çalışan devlet memurlarının maaş bodrolarında eşitlik olduğunu ve 14'ünde saat 00.00 da hesaba yattığını belirterek, bütçede para varsa döner sermaye payı olarak tüm personele belli oranlarda dağıtıldığını dile getirdi.

-"VİCDANA SIĞMAYAN ÇOK YANLIŞ BİR UYGULAMADIR"

Devletin  uyanıklık yaptığını ileri süren Tokur, "Senelerdir bizim bakanlık çalışanlarının bordrolarında yazan maaş diğer bakanlıklarda ki memurların neredeyse yarısı kadar. Üzerini döner sermayeden gelen paralarla tamamlıyorlar ve adına da sabit diyorlar. Döner sermaye? Artık bir çok şehirde hastanede yok gibi. Sabit denen ödeme bazen geç yatıyor ve buna da teknik aksaklık deniyor.Arkadaşlar bu bir zulümdür. Bu haksızlıktır. Vicdana sığmayan çok yanlış bir uygulamadır. Bir an önce düzeltilmesi gereken çirkin bir uygulamadır."dedi.

-"İKTİDAR PARTİSİNİN ARKA BAHÇESİ OLAN BİR SENDİKADAN HAYIR GELMEZ"

Tokur, yıllardır  bir kısmını tehditle, bir kısmını boş vaatlerle etkileyerek yaptığı üyeler sayesinde yetkiyi eline geçirdiklerini vurgulayarak,  şöyle devam etti:

"Pazarlık masasına tek başına oturan ve hiç bir varlık gösteremeyerek tüm memurları bir kalemde devlete karşı harcayan sözde yetkili sendikanın yetkilileri bir ilde promosyon pazarlığında başarılı olmuş bunu da büyük bir başarı gibi reklam ediyorlar. Siz bırakın böyle lokal ve pansuman tedavileri de en elzem, en doğal haklarımızı tüm memurları kapsayacak şekilde ve bir bankaya karşı değil, sıkıyorsa devlete karşı savunun da görelim. Ayıptır, günahtır, rezilliktir bu. Ya adam gibi yapın işinizi, ya da çekilin bırakın bu işi adam gibi yapacak sendikalar gelsin. İktidar partisinin arka bahçesi olan bir sendikadan hiç bir memura hayır gelmez, gelemez. Memuru savunmaya cesaret edemezler. Çünkü o koltuklarda iktidar partisini yönetenlerin izni ve onayı ile oturuyorlar."

 










Bu yazı toplam 831 defa okunmuştur