Uluslararası Engelliler Eğitim Ve Gelişim Kompleksi Temeli Atıldı-Videolu Haber

Uluslararası Engelliler Eğitim Ve Gelişim Kompleksi Temeli Atıldı-Videolu Haber

 

 

Beyazay Derneği öncülüğünde Türkiye’nin ilk ve tek Uluslararası Engelliler Eğitim ve Gelişim Kompleksi’nin temeli atıldı.

Törene, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Beyazay Derneği Genel Başkanı Nejla Sümer, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, 22 ve 23. dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu,  AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Halil Fırat, Beyazay Derneği Adıyaman Şube Başkanı Ayla Pektaş, STK temsilciler, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

-İSLAM DÜNYASININ MÜŞTEREK BİR BAŞARISI OLACAK''

Büyükkavaklı Köyü mevkinde, dünyada sadece 3 yerde bulunan ve Türkiye’nin ilk ve tek Uluslararası Engelliler Eğitim ve Gelişim Kompleksi’nin temeli atma töreninde, Beyazay Derneği Genel Başkanı Nejla Sümer, yaptığı açıklamada, bu kompleksin İslam dünyasının müşterek bir başarısı olacağını ve bu şekilde tamamlayacaklarını söyledi.

-''TÜRKÇE, İNGİLİZCE VE ARAPÇA DİLDE EĞİTİM PLANLIYORUZ''

 Bu eğitim ve gelişim kompleksinde nice başarı hikayeleriyle kahramanlar yetişeceğinin altını çizen Sümer, şöyle devam etti:

‘’Nice eğitim materyalleri geliştirilecek. Ve kendinden sonrakilere inşallah bunları başarıyla taşıyacaktır. Sembolik olarak temelini atacağımız bu kompleks 25 metrekare alan üzerinde toplam inşaat alanı 62 bin 600 metrekare ARGE merkezleri, spor ve kültür merkezleri toplam 9 bloktan oluşacak. Yatay mimarinin esas alındığı bu komplekste yeşil değil yeşil içinde planlandı. Bitki yetiştirme, evcil hayvan yetiştirme bölümleri bu bütünlerin bir parçası olarak hayata geçirilecek. Bu komplekste Türkçe, İngilizce ve Arapca olmak üzere en az 3 dilde eğitim planlıyoruz.’’

-''BÜTÜN İNSANLAR EŞREFİ MAHLUKATTIR''

22 ve 23. dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva ise insanın eşrefi mahlukat olduğunu belirterek, ‘’İster kadın olsun ister erkek olsun, ister engelli olsun ister engelsiz olsun, ister köylü şehirli fark etmez. Konya, Adıyaman, İstanbul hiç önemli değil. Bütün insanlar eşrefi mahlukattır. Kim daha üstündür takva sahibi olan onu da zaten kullar bilemez. O yüzden kulların bir birine üstünlük taslamasına gerek yoktur. Ama maalesef biz bu düşünceleri unuttuk. Düşünceyi tekrar hayata geçirmek için ne yapmamız gerek? Bilimsel diyerek söylenen yöntemlerin bulguların bizim tarafımızdan da çalışılması geliştirilmesi lazım’’ dedi. 

-''TEMELİN ATILMASI VE BAŞLAMASI İÇİN 350 BİN LİRA HİBE ÇIKARTTIK''

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu da, hayırlı bir hizmetin temelini atmak için bir araya geldiklerini belirterek, ‘’Belediye başkanına da belediyeyede teşekkür ediyoruz. Bu projenin yapılmasında Lokman bey beni aradı, Avrupa projesi için çalışmaları başlattık ama temeli atmamız için paraya ihtiyacımız var burası belediye sınırları dışında olduğu için para aktaramadık. Ama İller Bankası yönetiminde olmamamdan dolayı oradan hibe verebileceğimizi söyledik. Bunun üzerine başvurular yapıldı, bizde 4 milletvekilimizle beraber Çevre Şehircilik bakanına gittik bakanımızın bu konudaki olurlarını aldık ve yönetim kurulunda 350 bin lira temelin atılması ve başlanması için hibe çıkarttık’’ diye konuştu.

-''ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN POZİTİF AYRIMCILIK YAPTIK''

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise eşrefi mahlukat olan insana hizmet için bu görevleri ifa ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

‘’Gerek siyasetçi, gerek bürokrasi, gerek STK çok değerli arkadaşlarımız var. hepimizin tek bir gayesi var insanımıza en güzel hizmeti nasıl sunabiliriz. Hele ki, söz konusu engelli kardeşlerim olursa biraz daha mücadele etmemiz gerektiğini biliyoruz. Bizim de siyasetimizin merkezinde insan vardır. Dili, dini, düşüncesi, ırkı, engelli, engelsiz kim olursa olsun kadın erkek fark etmez sırf insan olduğu için değer görmeyi hak ediyor. Ve hizmeti hak ediyor. Bizde bu anlamda özellikle AK Parti olarak bunu kendimize ilke edindik. Ve engelli kardeşlerimiz için pozitif avantajlar ayrımcılıklar yaptık. Ve bundan sonraki süreçte yine gerek hükümetimiz nezninde gerek STK'ların bu tür projelerine olanca destek vermeye devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz en hayırlımız başkasına faydamız dokunandır. Dolayısıyla bizim hem kendimize faydamız için başkasının da elinde tutmamız gerektiğini hep birlikte biliyoruz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çok önemli günlerin arifesindeyiz. Şu süreç hakikaten özellikle bu çoğrafya üzerinde ne tür emellerin olduğunu çok net birşekilde görüyoruz. Dünyada zulüm, kan ve gözyaşının bu coğrafyada hakim olduğu özellikle müslümanların yaşadığı toplumlarda ülkelerde maalesef acıların tükenmediği katlanarak devam ettiğiniz görüyoruz. Hele ki en son Yeni Zelanda'da bir katilin, bir teröristin ama tek başına olduğunu düşünmüyoruz. Arkasında çok ciddi fikri desteklerinde altyapısının olduğu o 50 şehidimiz 50 kardeşimiz şehit edildi binlerce kilometre ötede olmasına karşı hedefte Tayyip Erdoğan'ın hedefte Türkiye'nin olduğunu çok net görüyoruz.’’ 

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez de son yıllarda özellikle engelliler için bir çok iyileştirme ve yasal düzenlemeler yapıldığını bunda vekillerin ve Lokman Ayva’nın büyük emeğinin olduğunu ifade etti.

Evde bakım ücreti ve bir çok maddi imkanlar var olduğunu belirten Pekmez, ‘’Sosyal alanların ve kamu binalarının engellilerimizin erişimine uygun hale getirilmesi sağlandı. Ama tabi bunlar yeterli mi? diye sorsak yeterli değil. Esas amacımız engellilerimizin iş hayatında olması, günlük hayat içerisinde olmaları günlük yaşantılarını en az destek alarak kendi başlarına sağlamaları işte bugün burada temelini atacağımız dünyada bir iki tane örneği olan inşallah engellilerimiz burada eğitimle gelişimle, bu günlük hayat içerisinde iş hayatı içerisinde daha fazla yer alma imkanı sağlayacaklar’’ dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Taşçı, tarafından okunan duanın ardından temel atımı gerçekleştirildi










Bu yazı toplam 1265 defa okunmuştur