Evde Eğitim Hizmetleri Denetlendi

Kahtailçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Öner, evde eğitim hizmeti gören ikiz kardeşleri ziyaret ederek öğrenciler ile sohbet etti.

Evde Eğitim Hizmetleri Denetlendi

 

 

 

 

 

Yavuz Selim Mahallesi'nde yaşayan Özer ailesinin ikiz çocukları 15 yaşındaki Eda ve Seda Özer, hastalıkları nedeniyle okula gidemeyince eğitimlerini evde sürdürüyor.

Hastalıkları nedeniyle okula gidemeyen ikiz kardeşler yaklaşık 2 yıl boyunca evde eğitim hizmetinden faydalanarak eğitimlerini sürdürüyor.

 

 

Öğretmenlerin ev ev gezerek eğitim verdiğini belirten ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Öner, “

Öğretmen arkadaşlarımızın ev ev gezerek eğitim verdiği uygulama, öğrencilerimizin okula erişimlerini kolaylaştırmak amacını taşıyor.

En az dört ay süreyle örgün eğitim kurumundan doğrudan yararlanmasının mümkün olmadığı ya da yararlanması hâlinde olumsuz sonuçlar doğuracağını sağlık raporu ile belgelendiren öğrencilerimize evde eğitim hizmeti veriliyor.

Evde eğitim alması gereken çocukların aileleri, aldıkları sağlık raporuyla Rehberlik ve Araştırma Merkezlerine (RAM) başvurduktan sonra, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu, yapılan bu başvuruları değerlendirerek karara bağlıyor.Şuan ilçemizde 18 öğrencimiz evde eğitim hizmetinden faydalanarak eğitimlerini sürdürüyor. Eğitim hizmetinden faydalanan değerli öğrencilerimize başarılar, ailelerine kolaylıklar diler ve bu hizmeti sunan fedakar öğretmenlerimize ve emeği geçenlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

 

 










Bu yazı toplam 1383 defa okunmuştur