Arsemia Ören Yeri, Güvenlik Nedeniyle Kapatıldı

Arsemia Ören Yeri, Güvenlik Nedeniyle Kapatıldı

 

 

Elazığ Sivrice'de meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından Adıyaman'ın Kahta ilçesi Nemrut Dağı Milli Parkı'nda bulunan Arsemia Ören yerinde çatlaklıklar ve kütle kayması olurken bölge güvenlik nedeniyle ziyaretçilere kapatıldı.

Geçtiğimiz Cuma günü Elazığ'da meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Kahta ilçesi Nemrut Dağı Milli Parkı'nda bulunan Arsemia Ören yerinde toprak ve kütle kayması meydana gelirken bölge güvenlik şeridine alınarak kapatıldı.

-"6.8 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM ÖREN YERLERİNE ZARAR VERDİ"

Antik Çağda, Orta Anadolu'nun güneyindeki Ermeni Helenistik dönem krallıklarından biri olan Kommagene Krallığı'nın bulunduğu Kahta Çayı doğusunda yer alan Eski Kahta Kalesi karşısında kurulan yazlık başkenti ve idare merkezi olan Arsemia Ören Yeri'nde Elâzığ'daki 6.8 şiddetindeki depremin ardından topraklarda çatlaklıklar meydana gelirken kütle kayması yaşandı. Kaymanın ardından İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgede yapılan incelemenin ardından bölge güvenlik şeridi ile çevrilerek ziyarete kapatıldı.

-"TEHLİKELİ OLAN YER ÇEVRİLİRSE YETERLİ"

Sezon açıldığında turistler için tehlikeli olabileceğini belirten Turizm İşletmecisi Mehmet Kutlar,"Elazığ depreminden bizde nasibimizi aldık. Yukarıda çok çatlak var. Kalenin bir kısmı gitmiş. Bu beni de etkiledi. Küçük bir yağmurda hepsi aşağı kayacak. Bu kayaların hepsi aşağı giderse inşallah gitmez çünkü yapılacak bir şey yok. Burası başka bir yerde olsa cennet gibi olurdu. Burası çok tehlikeli yarın öbür gün sezon açılacak buraya girişleri yasaklamışlar.  Bekçisi de var yetkililerden şunu bekliyoruz bu çatlakların olduğu yerde kalan hepsini yasaklamaya gerek yok. Tehlikeli olan yerlerde çevrilirse yeterlidir. Hiç kimseye bir şey olmadan kimse zarar görmeden burası yapılmalı. Sezon açılırsa burayı merak edip buraya gelen olursa Allah göstermesin kayar gider kimsenin burnu kanamadan önlem alınmasını istiyoruz."şeklinde ifade etti.

 












Bu yazı toplam 1294 defa okunmuştur