Haberi olmadan GSM hattı çıkarılan esnaf suç duyurunda bulundu-Videolu Haber

Haberi olmadan GSM hattı çıkarılan esnaf suç duyurunda bulundu-Videolu Haber

 

 

Adıyaman’da bir esnaf adına haberi olmadan hat açan GSM bayisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kentte büro makineleri satan 47 yaşındaki Hulisi Beyaz, PHA muhabirine yaptığı açıklamasında, bir GSM operatörü çalışanı tarafından önerilen kurumsal hatta geçtiğini ancak 4 ay sonra adına haberi olmadan açılan hattın şokunu yaşadığını  ve suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Beyaz, yaşadığı mağduriyeti şöyle dile getirdi:

“Dördüncü ayda bir GSM kurumsaldan Metin G. diye bir arkadaş geldi. Faturanız yüksek geliyor hattınızı kurumsala çevirelim faturanız standart bir şekilde gelir dedi. Dördüncü ayda kurumsala geçtik, hiçbir şikayetimiz yoktu.

Dün internetimin bitmesinden dolayı e-devletten baktığımda adıma bir telefon faturası çıkmış, hat açılmış. O hattan dolayı peşine düştük. Metin G. denen arkadaşın yanına gittim. Orda bir bayan sekreter vardı. Adıyaman’da 21 kişininde aynı şekilde mağdur olduğunu söyledi. Böyle bir hata yapılmış hatayı biz yapmışız dedi. Hatayı yapan elemanı işten çıkarmışlar. Biz bunun faturasını da ödüyoruz. Ben bunu duyunca beynimden vurulmuşa döndüm ve direk savcılığa gittim suç duyurusunda bulundum.  Bu olaydan sonra operatörü arıyorum, genel merkezine faks çekiyorum, mail atıyorum bana her hangi bir şekilde bana bir türlü dönüş sağlanmıyor. Hat hala açık vaziyette. Bundan dolayı şikayetçiyim ve bu hattan doğacak olan her hangi bir sorunu da kabul etmiyorum.”

“Hattım terör örgütünün eline geçti diye çok korktum”

Olayın dördüncü ayda (Nisan) olduğunu daha yeni öğrendiğini ifade eden Hulusi Beyaz, “Dün saat 14:00 ve 15:00 arası öğrendim ve o saatten sonra direk gidip savcılığa suç duyurunda bulundum. Savcılık evrakları da elimde. Yalnız karşımda bir muhatap bulamıyorum. Mağduriyetimi giderecek kimse yok. Geldiler şikayetçi olma dediler. Metin Göktaş ve müdürü geldi. Biz dedi elemanı çıkarmışız. Elemanın babasından, abisinden imza almışız. Her hangi mesuliyet çıktığı zaman her türlü maddiyatı onlara ödettireceğiz diye. Ben de korktum acaba hat başka bir yere mi gitti, dağa mı çıktı veya bir örgütün eline mi geçti diye. O yüzden savcılığa direk suç duyurunda bulundum.”

“Numara açık cevap veren yok”

Beyaz, bu numara nedeniyle aranmadığını ve hiçbir işlemin yapılmadığını öğrendiğini belirterek, “Acaba biz öğrenmemiş olsaydık başımıza ne işler gelecekti. İmza taklidi değil. Ben kurumsala geçtiğimde bana kağıt imzalattırdılar. Bundan bir iki gün sonra veya o tarihte o evrak üzerinden hat çıkarmışlar. Benim kurumsala geçiş evrağım üzerinden hat çıkarılmış. İradem dışında çıkarılmış ve ben de bunlardan şikayetçiyim, şikayetimden de vazgeçmeyeceğim. Elimden ne gelirse gücümün yettiği kadar maddi ve manevi olarak peşlerini bırakmayacağım.” dedi.



 

Video Kodunu Alabilirsiniz:



Video Açıldıktan Sonra CTRL + S Tuşu İle Kaydedebilirsiniz.









Bu yazı toplam 245 defa okunmuştur