Nemrut'un Gizemli Kapıları, 'Sıradışı' Adlı Dizisi İle Aralanacak

Nemrut'un Gizemli Kapıları, 'Sıradışı' Adlı Dizisi İle Aralanacak

 

 

Senaryosu Adıyamanlı senarist Yunus Elçi tarafından yazılan 'Sıradışı' adlı internet dizisi, Unesco dünya mirası ve dünyanın 8. harikası olan Nemrut Dağı’ın gizemli kapılarını açarak izleyicilerle buluşacak. Dört farklı dilde alt yazılı olacak dizinin ilk bölümü sonbaharda yayınlanması bekleniyor.

-PROJE, ULUSAL BOYUTTA DA DESTEK BULDU

Son zamanlarda dünya genelinde popüler olan fantastik dizilerin bir yenisi de Adıyaman'ı mekan edindi.

Kısa adı SİFTAH olan Ankara merkezli Dünya Sinema Filmleri Tanıtma Hareketi Derneği, projeyi ortak yapımlar olarak gerçekleştirmek üzere harekete geçti.

Dizinin yapımcılığını, Hacivat Çelebi, Mehmet Elçi ve Yunus Elçi ortaklaşa üstlenirken, yönetmen koltuğunda İzmir’den genç yönetmen, Armağan Sevim oturacak. 

Ulusal boyutta da destek bulan Yunus Elçi’nin Adıyaman temalı özgün senaryosu Sıradışı’nın çalışmaları Adıyamanlı Mustafa Çeliker’in genel koordinatörlüğünde yürütülüyor.

-İNTERNET ÜZERİNDEN ADIYAMAN'I DÜNYAYA TANITMAYI HEDEFLİYOR

Nemrut Dağı’nın gizemli dünyasına kapı aralayan proje, evrensel hikaye yapısıyla internet üzerinden Adıyaman’ı dünyaya tanıtmayı hedefliyor. 

Hazırlık aşamasında olmasına rağmen merakla beklenen ve konusuyla dikkatleri üzerine toplayan proje 4 farklı dilde alt yazılı olarak yayınlanması planlanıyor.

 Projenin ilk bölümünün sonbaharda internet üzerinden yayınlanması bekleniyor.

 










Bu yazı toplam 1251 defa okunmuştur