Ötmeyi bırakan horoz kuluçkaya yattı -Videolu Haber

Ötmeyi bırakan horoz kuluçkaya yattı -Videolu Haber

 

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde ötmeyi bırakan ve yumurtaların üzerine kuluçkaya yatan horoz, görenleri şaşkına çeviriyor.

İlçeye bağlı Büyükgöz köyünde çiftçilik yapan  Berkay Aşuk'a (17) ait horoz, yaklaşık bir hafta önce ötmeyi bırakıp kuluçkaya yattı.

20’ye yakın tavuk ve horoz beslediğini bir hafta önce kümese yumurta almak için girdiğinde horozun yumurtaların üstünde kuluçkaya yattığını ve Kırlangıç ismini verdiği anlatan Berkay Aşuk, “Küçüklüğümden beri kümes hayvanlarına ilgim var. Köyde oturduğumuz için dolayısıyla hayvan beslemek için imkanımız da var. Kendime ait iki ayrı kümeste yaklaşık 20’ye yakın tavuk ve horoz ile bunların civcivlerinin bakımını yapıyorum. Bir gün kümesten yumurta almak için gittiğimde bir horozumun yumurtaların üstünde kuluçkaya yattığını gördüm. Yumurtaları almaya çalıştım, izin vermedi. Daha sonra takip etmeye başladım. Kümesten çıkmadığını diğer horozlarım öterken onun artık ötmediğini fark ettim. Yumurtaların üstünden alıp başka yere götürdüğümde tekrar kümese dönüp yumurtaların üstünde oturmaya devam ettiğini gördüm" dedi.

İleride ne olacağını bilmediğini altına başka yumurtalarda bıraktığını aktaran Aşuk, devamında ise, “Hayret ve şaşkınlık içerisinde kaldım. Durumu aileme ve köyde yaşayan büyüklerime sordum, onlar da ilk defa böyle bir şeyi duyduklarını ve şaşırdıklarını ifade ettiler. Horozum kuluçkadan vazgeçmeyince kendisiyle daha da ilgilenmeye başladım. Hatta altına ayrıca yumurta bıraktım. Şimdilik ileride ne olacağını merakla bekliyorum" diye konuştu.

 

 


Kaynak:PHA
 

Video Kodunu Alabilirsiniz:



Video Açıldıktan Sonra CTRL + S Tuşu İle Kaydedebilirsiniz.

MPG Formatını indirmek için TIKLAYIN!









Bu yazı toplam 314 defa okunmuştur