Rektör Gönüllü'den Gençlere

Rektör Gönüllü'den Gençlere

 Topluma şırınga edilmesi nedeniyle; bazen ve sadece bazınız yanlış yönlenebilmekte olduğunu ifade eden Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü,"Bugün sanal ortam dönemine doğan sizler, bu ortamın gerçekte olmayan bir özgür ortam olduğu düşüncesinin topluma şırınga edilmesi nedeniyle; bazen ve sadece bazınız yanlış yönlenebilmektesiniz. Hocanız ve büyüğünüz olarak yeni başlayacağımız eğitim öğretim yılı öncesinde bizler için önemli olan sizleri uyarmak istedim. Yaygın olarak kullanılan facebook, instagram, twitter vs. gibi sosyal paylaşım ağlarının kullanılması sırasında; arkadaşlarınıza, başka kişilere, büyüklerinize, büyüklerimize, kurumlara, ülkemize, değerlerimize, tarihimize vs. karşı küçük dahi olsa olumsuz olacak paylaşım hallerinde, hakkınızda açılan disiplin soruşturmaları, mahkemeler gibi durumlarla karşılaşıp zarar görmeniz söz konusu olabilmektedir. Alınan disiplin cezaları ve mahkeme kayıtları sizlerin ileriki hayatınıza dair beklentilerinizi karartabilmektedir." dedi.

-"SEVGİLİ GENÇLER, HER ŞEYE DİKKAT EDİNİZ"

Şahsınız, aileniz veya başkalarının özel hayatlarıyla alakalı bilgilerin paylaşılmaması konusunda uyarıda bulunan Gönüllü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir başka uyarım ise kendi şahsınız, aileniz veya başkalarının özel hayatlarıyla alakalı bilgilerin paylaşılmasıdır. Bunun cezası kısa vadede olabildiği gibi, ölene kadar ve hatta öldükten sonra dahi devam edebilecek insanı utandıran, bazen elindeki ve/veya önündeki kıymetlerin kaybedilmesine sebep olan “sosyal ceza” şeklinde olabilmektedir. Sevgili gençler, her şeye dikkat ediniz. Ülkemizin düşmanı olan mihrakların ürettiği ve üretebileceği her şeye karşı temkinli ve tedbirli olun. Bir diğer önemli uyarım ise bu ortamları size pozitif fayda sağlayacak tarz ve sürede kullanmanızdır. Günlük yaşamınızın lüzumundan fazlasını kaplamasını, örtmesini ve sizleri yönetmesini engelleyiniz. Kendinizi geliştirmek ve gerçekte sosyal olabilmek için bu ortamlar bir araçtır, amaç değil. Aileniz başta olmak üzere, üniversite eğitim ortamınız ve çevreleyen tüm “gerçek sosyal ortamlar”, sizin ölçülü ve kendini geliştiren olgun insan olma yolunda, ancak sizinle tamam ve güzel olacaktır.Sevgili öğrencilerim ve evlatlarım, hepinizi sanal olmayan tüm güzelliklere ve Herşeyin Sahibine emanet ediyorum."










Bu yazı toplam 1340 defa okunmuştur