Uzm. Dr. Çelik: Kurallara uyulmazsa bir iki hafta sonra daha çok yükseliş göreceğiz

Uzm. Dr. Çelik: Kurallara uyulmazsa bir iki hafta sonra daha çok yükseliş göreceğiz

 

 

Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Ramazan Çelik," Adıyaman bu şekilde giderse, halkımız kendi arasındaki hijyen ve mesafe kurallarına uymazlarsa, bir iki hafta sonra daha çok yükseliş göreceğiz." dedi.

Adıyaman'da özel bir hastanede görevli Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Ramazan Çelik virüsün daha çok yayılmaması için bazı kurallara dikkat çekti.

"Adıyaman’da yükseliş devam ediyor"

Çelik yaptığı açıklamada, Adıyaman'da vaka yükselişinin devam ettiğini kaydetti.

Türkiye genelinde de yükselişin devam ettiğini ifade eden Çelik, bunu hem dışarı çıkma yasakların azaltılması yani cafe, lokanta veya şehirler arası seyahatlerde olsun insanlar biraz kendini rahat hissetmeye başladı.

Böyle olunca maske takması veya hijyen ve el temizliği bunlara mümkün olduğu kadar bunlara dikkat edilmiyor."dedi.

Çelik, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Vatandaşlarımıza önlemlerin azaltıldığı veya karantinaların biraz düşük seviyeye indirildiği zaman korunmanın da bu şekilde indirilmesi veya korunmadan kaçınılması vakaların daha çok artmasına neden oluyor.

Bu izinlerin ortaya çıkması iller arası veya şehirler arası daha doğrusu yurt dışına çıkışlarda insanlar ne uçakta ne otobüste ne kendi araçlarında mümkün olduğu kadar kurallara dikkat etmiyorlar. Ne kadar bu dönemi hafifletmiş görülse de bu önlemler kaldırıldıysa da mümkün olduğu kadar biz evde bile kendi aramızda arkadaşlarımızla oturduğumuzda  dikkat etmemiz gerekiyor.

Kesinlikle bitmedi ve bitmiyor bunun dışında bulaş riski olan mutasyonlu virüs daha geliyor. Mutasyonlu virüslerin şikayetleri bulaş riski daha çok yükseliyor son zamanlarda bunun için her zaman söylüyoruz riskli büyük olan yerlerde çift maske takmamız gerekiyor.

Adıyaman’ın kırmızı diğer illerin mavi olması diğer illerde sürü bağışıklığı ve Adıyaman’da bildirim gerçekten de düzenli ve tam olarak yapılıyor. Testlerin olması da düzenli yapılıyor. Çevre şehirlerde ve Türkiye genelinde belki de çoğu zaman test istenildiği halde test yapılmıyor. Test oranına göre bakıldığı zaman çevre illerinde kırmızı olması gerekiyor. Yani test yapılmadığı sürece vakalar düşük görülmüş oluyor. Adıyaman bu şekilde giderse halkımız kendi arasındaki  hijyen ve mesafe kurallarına uymazlarsa bir iki hafta sonra daha çok yükseliş göreceğiz."










Bu yazı toplam 435 defa okunmuştur