Başkan Aydın: 2020 yılı yatırım noktasında muazzam adımlar atıldı-Videolu Haber

Başkan Aydın: 2020 yılı yatırım noktasında muazzam adımlar atıldı-Videolu Haber

 

 

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, "Adıyaman olarak, hakikaten, bütün bu ağır sıkıntılara şartlara; ekonomik süreç ve pandemi sürecine rağmen 2020 yılı yatırım noktasında muazzam adımların atıldığı yıl oldu."dedi.

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış ile teşkilat mensubu üyeleriyle birlikte Yaman Medya Grup bünyesinde bulunan Perre Haber Ajansı Müdürü Mahir Alan'ı ziyaret etti.

Ziyarette Aydın, Mahir Alan'ın yönelttiği sorular ile Perre Haber Ajansı'na dair özel  açıklamada bulundu.

Bütün dünyayı etkisi altına alan ciddi bir salgınla karşı karşıya kalındığını anlatan Aydın, "Allah’a şükür ki başımızda güçlü bir liderimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı tutumu, ilgili bütün bakanlıkların koordinasyonuyla Türkiye her açıdan aldığı tedbirle bu süreç yönetiminde son derece başarılı." diye konuştu.

"Bu işin şakası yok"

Aydın, şunları kaydetti:

"Ama ne yaparsanız yapın devlet olarak siz ne tedbir alırsanız alın eğer vatandaş bu tedbirlere bu kurallara uymazsa maalesef bu aldığınız tedbirlerde aciz kalabilir. Dolayısıyla bu işi ciddiye almak lazım ve her geçen gün özellikle bizim bölgemizde ciddi artış gözlemleniyor. Yani hemen yanı başımızda Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır pek çok vilayette özellikle düğün sezonunun açılması, işte taziyelerimiz başta olmak üzere, tabii sevinçlerimizi de üzüntülerimizi de paylaşacağız ama bu döneme mahsus şartlar içerisinde bunu mutlaka yapmamız gerekiyor ve bu vaka sayılarındaki artış maalesef şehrimiz olan Adıyaman’da da üzülerek gözlemliyoruz. Dolayısıyla bu işi şakası yok ciddiye almak gerekir. Evet hayat devam ediyor onun farkındayız. Yapılması gereken işler de var. Ekonomik faaliyetler de var. Sosyal faaliyetler var. İşin uzaması biraz belki psikolojimizi de etkilemiş olabilir ama ne olursunuz diyorum bütün hemşehrilerimize biraz daha sabırla, metanetle açıklanan kurallara hepimizin riayet etmesi lazım."

"Vaka sayılarında ciddi artış var"

"Maskesiz çıkmamamız lazım, çıkmak durumunda kalıyorsak sosyal mesafeye dikkat etmek ve temizlik kurallarına, hijyene mutlaka hepimizin riayet etmesi lazım"diyen Aydın, "Çünkü, hakikaten vaka sayılarında yani şöyle üç dört hafta öncesine göre ciddi artış var. Bu hepimizi rahatsız eden nitelikte bir artış ve bunu maalesef bizler hep beraber yapıyoruz. Her birimizin gündelik hayatta uyması gereken, pandemi şartlarına da uyması gereken kurallara mutlaka uyması lazım. Bu vesileyle ben bir kez daha hemşehrilerimizin, vatandaşlarımızın geçmiş Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Diliyorum ve umuyorum, bu kurallara riayet edersek bir ömür bayram tadında yaşayabiliriz. Ama kurallara riayet etmezsek, Allah muhafaza, bir sonraki bayrama nasıl ulaşırız o da meçhul. İnşallah, Rabbimden niyaz ediyoruz; bu afetlerden, musibetlerden de ülkemizi, milletimizi ve bütün insanlığı korusun diyoruz ve bir kez daha tüm hemşerilerimizin bayramını tebrik ediyoruz. Az önce de ifade ettim, tabii ağır bir pandemi şartlarında içinde yaşıyoruz. Bu Türkiye’ye mahsus değil, bütün dünyaya da var olan bir durum. Ama Türkiye olarak biz bu şartlarda dahi hiçbir mazereti kabul etmiyoruz. Halkın talebi, beklentisi, ihtiyacı ne ise, yapılması gereken ne ise onu yapmaya çalışıyoruz."ifadelerini kullandı.

"2023 Türkiye hedefinin üzerindeyiz"

Yaşanan olumsuzluklara rağmen hayatın devam ettiğinin altını çizen Aydın, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızı çok büyük hastaneler başta olmak üzere yeni yatırımların açılışında, millet bahçeleri dahil olmak üzere, toplu açılışlarda görüyoruz. Bir taraftan büyük projelerin temel atmalarını hep birlikte takip ediyoruz. Türkiye’de gerçekten her şeye rağmen hayat da bir şekilde devam ediyor. Yatırımlar da akamete uğramıyor. Adıyaman olarak, hakikaten, bütün bu ağır sıkıntılara şartlara; ekonomik süreç ve pandemi sürecine rağmen 2020 yılı yatırım noktasında muazzam adımların atıldığı yıl oldu. Şöyle ki, biz hemen yılın başında hatırlarsanız bir köprülü kavşağı inşaatına başladık ve bunun süresi 600 gün idi, 600 gün. Yani normalde, aslında, bir-bir buçuk sene daha devam etmesi gereken bu köprülü kavşağı, inşallah, 15 Ağustos'ta trafiğe açıyoruz. Son rötuşlar yapılıyor, yaklaşık 10 gün sonra, inşallah, köprülü kavşağımız faaliyete geçecek.

Yine, Adıyaman sel sularına teslim oluyordu aşırı yağışlardan dolayı. Hemen Karadağ’ın dibinde bir kuşaklama kanalı ihalesini devlet su işleri marifetiyle yaptık. İhale süreci devam ediyor.

Akabinde, hemen mart ayında, biz 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanemizin ihalesi yapılacak müjdesini vermiştik ve bu dediğimiz tarihte ihalesi yapıldı. Yaklaşık 217 milyon TL bedelle yatırım programına alınan çok büyük bir proje. Bu pandemi şartlarında bunun ihalesini de gerçekleştirdik, yapım ihalesini ve bütün ihale süreçleri de sonuçlandı. Sözleşme de yapıldı. Yakında, inşallah hemen bayramın ertesi günlerinde, çok kısa bir sürede yer teslimi yapılıp, inşallah, inşaatına başlanacak. Yani, 300 yataklı kadın doğum çocuk hastanesi, geniş bir kapalı alan ve neredeyse şu andaki 400 yataklı eğitim araştırma hastanemize kapalı alan itibariyle yakın büyüklükte, ölçekte bir yatırım. Pek çok bölgede olmayan hasta birimlerin olacağı da bir yer. Tabiri caizse, çok büyük bir şehir hastanesine adeta dönüşecek ve bir eğitim kompleksi, büyük bir eğitim kompleksi olacak ve yıllar yılı Adıyaman’ın eğitim sorununu çözecek, sağlık sorununu çözecek. Büyük bir sağlık kompleksi haline geliyor, sıhhiye bölümü oluyor orada ve biz, inşallah, şu anda bile sağlık verilerine baktığımızda, pek çok yatakta, yani nitelikli yatakta şu anda 2023 Türkiye hedefinin üzerindeyiz, şu an için bile, 300 yataklı yapılmadan. 24 kat arttırmışız nitelikli yoğun bakım sayısını, nitelikli yatak da ha keza yüzde 84lerdeyiz şu anda. Çok büyük bir oran bu. Şu anda Türkiye ortalaması yüzde 75. Türkiye’nin 2023 hedefini de adeta aşmış durumdayız. Personel sayısı 3,5-4 kat arttırmışız. Yani üç tane ambulans varken şu anda ellinin üzerinde ambulans var. Paletli ambulanslar, jet, uçak ambulanslar ki 130 üzerindeki hastayı uçak ambulansla biz buradan almışız ve Adıyaman’daki ambulans sayısı ellinin üzerine geçti. Bir tane 112 Acil Merkezi varken şu anda 33’e çıkarmış pozisyondayız. Her alanda yani diyalizden diğer birimlere kadar verilere baktığınızda gerçekten biz sağlık noktasında çok ciddi mesafe aldık ve inşallah yeni 300 yataklı hastanemizle birlikte çok çok daha büyük bir atılım gerçekleştirme durumundayız, gerçekleştirmek üzereyiz.

"Sulama anlamında muazzam adımlar attık"

Yine bu süreç içerisinde, malum Besni/Gölbaşı şu anda biliyorum ciddi su problemi yaşıyor, içme suyu ihtiyacı içerisinde, sıkıntısı içerisinde. İşte bunu dikkate alarak 130 km öteden Erkenek içme suyunu, muazzam suyu, inşallah ihalesini yaptık, yer teslimini yaptık ve inşaata da başladı. Onun da yaklaşık maliyeti belki bitimiyle birlikte 200 milyona mal olacak büyük bir yatırım. Besni/Gölbaşı ilçelerimizle birlikte 4 beldemiz, 12 köyümüz ve Gölbaşı OSB’mizin hem içme suyu hem kullanma suyu ihtiyacını karşılamış olacağız. Bunun da inşaatına başlandı. Temennimiz, çok kısa bir sürede, belki bir buçuk – iki sene en geç, bu suyu, Erkenek suyunu vererek bu bölgedeki içme suyu problemini çözmek. Yine sulama anlamında, bu dönemde gene muazzam adımlar attık.

Haziran sonu itibariyle, biz hem Gömükan’ın hem Koçali’nin sulama ihalelerini gerçekleştireceğiz dedik ve TOKİ tarafından artık bunu yapacağız ki hızlı bir şekilde onun finansmanın da ayarladık, kredibilitesi de bitti ve onun da dediğimiz tarihte ihaleleri yapıldı ki yaklaşık sadece Gömükan ve Koçali’nin sulamalarının maliyeti yaklaşık bir katrilyonu buluyor. Yani, şu anda artık yeni parayla milyar deniyor ama bir katrilyon eski parayla çok ciddi bir kaynak, bir bütçe.

"Spor tesislerinde ciddi iyileştirme yapıldı"

Bu arada tabii spor tesislerinde ciddi iyileştirmeler yaptık. Şimdi mesela Adıyaman’ın 2002’de toplam 9 spor tesisi varken yani üç ay öncesine kadar biz bunu 97’ye çıkardık ve şu anda yeni yapılan yatırımlarla birlikte bu sayı çok çok daha fazla oluyor. 9’dan 97’ye çıkardık. Bu şehirde bin 236 tane lisanslı sporcu vardı 2002’de, şu anda tamı tamına 56 bin 737 lisanlı sporcumuz var. 5 tane milli sporcu varken şu anda 118 tane milli sporcumuz var. İşte bu şehirde bir tane yurdumuz vardı, 460 öğrencisi vardı, o da koğuş sistemiyle. Şu anda 6 yurt var ve şu anda 7 binin üzerinde öğrencimiz var, tamamen modern yurtlar, odalar şekilde koğuş sistemi değil de. Muazzam, her alanda baktığınızda yeni yatırımlar yaptık ve bu süreç içerisinde dahi Adıyaman Merkez’de ihale tarihi de belli oldu ama belki proje değişikliğinden dolayı süreç değişebilir. Genç Spor’la bir mutabakat, bir protokol yaparak Adıyaman Belediyemizle birlikte biz 15 mahalle 15 saha, bir tane büyük ve yeni bir Gençlik merkezinin de ihale süreci başlamış oldu. Onları da, inşallah, yapacağız. Yine bu arada Samsat’a ve Tut’a bu iki ilçede kapalı spor salonlarımız yoktu. Her iki ilçenin kapalı spor salonu için de ödenekler geldi. Bunlara da zannediyorum artık tarih verildi herhalde ihale süreçleri. Hem Gençlik Spor İl Müdürlüğü hem de Samsat’ta belediye ile ortaklaşa belediyemiz üzerinden yapılacak. Bunları da yapıyoruz. Yine Samsat’ta malum Hükümet Konağı ihalesi yapılacak dedik yapıldı o da, işe başlanacak. Samsat, Çelikhan, Pınarbaşı ve Balkar beldelerimiz de dahil iki ilçe, iki belde şu anda doğalgaz kazı çalışmaları başladı. Doğalgaz götürüyoruz bu ilçelere. Yani bu yeni süreçte de gerçekten her anlamda yapılması gereken ne varsa onu yapıyoruz.

Millet bahçeleri çok çok önemli ve hem Adıyaman Merkez hem de Besni Millet bahçelerinin işte 2 Temmuz’da Besni’nin ihalesi yapıldı. 20 Temmuz’da Adıyaman’ın ihalesi yapıldı. İkisinin de ihale değerlendirme süreçleri devam ediyor. Çok büyük bir proje özellikle Adıyaman Köprülü Kavşak, inşallah, 15’te faaliyete geçiyor. O geçtikten sonra hemen akabinde Millet bahçesi karşılayacak gelen vatandaşlarımızı. 440 dönüme yakın Türkiye’nin en modern, en büyük ve en örnek prestijli millet bahçelerinden biri olacak. Bunun da projesi falan zaten hepsi hazır. İnşaat ihalesini de 20 Temmuz’da yaptık. İhale değerlendirme süreçleri dediğim gibi devam ediyor. Şehrin, inşallah, doğu yakasında da zaten Abuzer Gaffar Mesire alanı işte Marina’nın oradan da inşallah üç etabı bitirdik, dördüncü etabı da bitmek üzere. Oradan da çok ciddi maliyetlerle Adıyaman’ın rahat nefes alabileceği, çocuklarıyla insanların gezebileceği, spor yapabileceği mekanlar yapıyoruz. Diğer ilçelerimize de mesire alanları yapmaya çalışıyoruz. Kahta’nın sahil yolu başta olmak üzere hepsiyle ilgili de ciddi çalışmalar yapılıyor. Yani bütün bunlar sadece şu ara, pandemi sürecinde yapmış olduğumuz yatırımlar, atmış olduğumuz adımlar. Aslında sayarsak o kadar çok ciddi yatırımlar var ki, çok ciddi hizmetler var ki bunları görmek lazım. Adıyaman kamu yatırımı noktasında pek çok ilin çok çok önünde bunu herkesin görmesi lazım ve bu alanda biz teşkilatlarımızla, belediyelerimizle yine valimiz başta olmak üzere bürokrasiyle, STK’larımızla Adıyaman halkıyla bütünleşerek inşallah yolumuza devam edeceğiz."

"Adıyaman’ı iki profesyonel ligde, iki takım birden temsil edecek"

Aydın, Adıyaman 1954 Sporu başarılarından dolayı tebrik etti.

Adıyaman'a büyük sevinç yaşatan başarıya ilişkin Aydın, "Hem bakanlığımız nezdinde, Gençlik Spor Bakanlığımız nezdinde hem de Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği nezdinde yaptığımız takibat, attığımız adımlar neticesinde Adıyaman’la birlikte 11-12 şehir daha bu mutluluğu yaşadı. Bizi de tabii sevince boğdu. Hem Kahta Sporu, Kahta 02 Sporu hem Adıyaman 1954 Sporu da ben üçüncü ligde kutluyor ve üçüncü ligde onlara başarılar diliyorum. İlk defa Adıyaman’ı iki profesyonel ligde, iki takım birden temsil edecek. Diliyoruz ve umuyoruz, bu her iki takımımız da yeni sezonda yeni başarılar elde ederler." ifadelerini kullandı.












Bu yazı toplam 967 defa okunmuştur