Besni Devlet Hastanesinde HAP Tatbikatı

Besni Devlet Hastanesinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD), Besni İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetlerine bağlı personellerin desteğiyle Hastane Afet Planı (HAP) masa başı tatbikatı yapıldı.

Besni Devlet Hastanesinde HAP Tatbikatı

 

 

 

Besni Devlet Hastanesi Sivil Savunma Amiri Vakkas Öztürk, tatbikat hakkında bilgi verdi.

Temsili bir doğal afet senaryosu anlatan Öztürk, “Bu bir tatbikat senaryosu da olsa, hepimizin her an böyle bir afetle karşılaşacağımızı düşünerek hayatımızı birebir ilgilendiren bu tatbikatı önemsemeli, ciddiye almalı gülüşmelerden uzak o anı yaşamış gibi davranmalı ve hareket etmeliyiz.”dedi.

Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Helli ise her yıl rutin olarak HAP masa başı tatbikatını yaptıklarını belirterek, “Hastanemiz sivil savunma hizmetleri kapsamında Hastane Afet Planı uygulaması çerçevesinde her yıl rutin olarak HAP masa başı tatbikatı ve son olarak, deprem, acil afet ve tahliye tatbikatı yapılmaktadır. Bu tür tatbikatlar bizim açımızdan oldukça önemlidir. Yapılan bu uygulamada hem eksiklerimizi görüyoruz hem de olası bir afet durumunda nasıl organize olmalıyız bunları değerlendirip önlemimizi alıyoruz. Afet ve acil durumlarında etkin sağlık hizmetlerini sunmak için, afet yönetiminin hazırlık ve zarar azaltma dönemini en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir.”ifadelerini kullandı.

Helli, Hastane Afet ve Acil durum planı hazırlık ve zarar azaltma evrelerinde tehlikelerin belirlenmesi, risklerin ve kayıpların azaltılması amacıyla etkin bir planlama süresi hedef alındığını kaydetti.

 

 











Bu yazı toplam 1430 defa okunmuştur