Doç. Dr. R. İlyas Öner, AK Parti’den Aday Adayı Oldu

Doç. Dr. R. İlyas Öner, AK Parti’den Aday Adayı Oldu

 

 
14 Mayıs 2023’te yapılacak Genel Seçimler için görevinden istifa eden Doç. Dr. R. İlyas Öner, AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.
Doç. Dr. R. İlyas Öner, Aday Adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.
“Kıymetli Hemşehrilerim, Değerli Dostlar,
Doğduğum, büyüdüğüm, ekmeğini yediğim ve her anında elimi taşın altına koymaktan hiç çekinmeyerek hizmet etmeye çalıştığım Adıyaman’daki görevimden 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek milletvekilliği seçimlerinde Ak Parti’den aday adayı olabilmek adına istifa etmiş bulunmaktayım. Adıyaman ve Adıyamanlılara hizmetin başka bir adresi olan bu kulvarda sizlere daha büyük ve önemli hizmetler sunabilmek,Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın “Yeni Türkiye Yüzyılı” hedefine entegre olarak çağın yeniliklerini yakalayabilmek adına çevremdeki dostların da tavsiyesi ile bu kararı almış bulunmaktayım. 
Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan ve dünyada eşi benzeri görülmemiş, etkisi on bir şehre yansımış deprem felaketi sonrası en büyük acıyı ve can kayıplarını yaşayan hemşerilerimizin neredeyse tamamının ocağına ateş düşmüştür. Bu yürek yakan günlerde çok sayıda çocuk yetim kalmış; binlerce can gözyaşları arasında toprağa verilmiştir. Depremin yaşandığı gün il dışında olmama rağmen ilk günün sabahı zor şartlarda Adıyaman’a gelerek hastanede yaralıların yaralarını sarmaya ve imkanlarım dahilinde yardımcı olmaya çalıştım.  Bu vesileyle bir kez daha hayatını kaybedenlere yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar; yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. 
Yaşadığımız deprem felaketinin yaralarını, bıraktığı maddi-manevi kayıpları kısa sürede iyileştirmek, güçlü ve deneyimli kadrolarla mümkün olacaktır. Yeniden güçlü, mutlu ve umutlu bir Adıyaman için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN önderliğinde; kültürüne bağlı, kendine özgü mimarisiyle yeniden inşa edilecek şehrimizin eskisinden daha güzel olabilmesi için her türlü gayreti ve azmi ortaya koyacağımdan emin olabilirsiniz.  Hep birlikte tıpkı geçmişte olduğu gibi kardeşçe omuz omuza verip tüm yaralarımızı birlikte sarabiliriz. Bu kudret ezelden beri bizim kültürümüzde, ahlak yapımızda ve DNA’larımızda var. Damarlarımızdaki asil kan aktığı müddetçe mezhep, siyasi… vb. bir ayrım gözetmeksizin, önceki idarecilik ve çalışma yaşamımda olduğu gibi, çalışacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Başhekimlik yaptığım dönemlerde, öncesinde ve sonrasında ortaya koyduğum çalışma ve iletişimim, taraflı tarafsız birçok STK, kurum ve kuruluşlar tarafından Plaket, Şilt ve Takdirname ile ödüllendirilmiş, bu başarılar basın camiasında da geniş yer bulmuştur. Hâsılı, dün ve bugün olduğu gibi yarın da gönüller yaparak azimli ve ilkeli çalışmalarımıza devam edeceğiz. 
İnançları, örf ve adetleri, anlayış ve davranışları ile kimliğini oluşturan refah içerisinde mutlu yaşayış biçimini baz alarak şehrimiz için gerekli tüm adımları atacağız. Yer altı ve yer üstü zenginlikleri, verimli tarım arazileri, kültür ve turizm değerleri ile sanayisi yeniden güçlenmiş, ayağa kalkmış Adıyaman için inşa, ihya ve imarı sağlamak en büyük amacımız olacaktır.  
Daha güzel ve yaşanabilir bir Adıyaman için çıktığımız bu kutlu yolda destek ve dualarınıza talip olduğumuzu belirterek saygı ve selamlarımı iletirim.”









Bu yazı toplam 866 defa okunmuştur