Doğan: Sadaka gibi verilen bu zam resmen onlarla dalga geçmektir

Doğan: Sadaka gibi verilen bu zam resmen onlarla dalga geçmektir

 

 

 Memur ve emekli maaşlarına yapılan yüzde 30’luk zammı değerlendiren İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan,"Yeni yılda zamlar yine yağmur gibi yağmaya başladı. Her şeye yüzde 100’ün üzerinde zam yap memur ve emekliye yüzde 30 ver" dedi.

 

Komik bir rakamla zam beklentinin altında kaldı diyen Adıyaman İYİ Parti İl Başkanı Doğan,"Hükümet memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranını açıkladı. Komik bir rakamla yüzde 30 olarak açıklanan zam beklentilerin çok altında kalmıştır. Memur da emekli de mutlu değildir. Memur ve emekli vatandaşlarımıza sadaka gibi verilen bu zam resmen onlarla dalga geçmektir. Birde Sayın Hazine Bakanı Nureddin Nebati dalga geçer gibi ‘Memur ve emeklilerin enflasyon karşısında ezilmeleri mümkün değil’ diyerek yüksek enflasyon sorununu çözdüklerini de iddia etmiştir” ifadelerine yer verdi.
Memura verilen zammın sıfır olduğunu ileri süren Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Enflasyonun TÜİK’e hesapladığımızda memura verilen zam sıfır zamdır. Yani memurun cebine bir kuruş dahi koyamadılar. Yıllardır Saray zenginleşirken halk fakirleşiyor. Bunu değiştirecek güç, yoksulluk sınırının altında çalışan milyonlardadır. Yeni yılda zamlar yine yağmur gibi yağmaya başladı. Her şeye yüzde 100’ün üzerinde zam yap memur ve emekliye yüzde 30 ver. Seçimden sonra her şeye yapacağı zamlarla bu verilenlerin bir kaç katınızda yeniden bizlerden alması bir başka husus. Para sahiplerini zengin etmek için oluşturduğu kur korumalı mevduat hesaplarına para yetiştirebilmek için daha nelere zam yapacak onu da zaman gösterecek. Az kaldı, vatandaşın canına tak etti, sandık vatandaşın önüne geldiğinde gereken dersi verecektir"  
 










Bu yazı toplam 98 defa okunmuştur