İbrahim Yusuf Turanlı, Göreve Başladı

31 Mart mahalli idareler yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nden Kâhta Belediye Başkanı seçilen İbrahim Yusuf Turanlı, binlerce vatandaşın katılımıyla salâvat ve tekbirler eşliğinde göreve başladı.

İbrahim Yusuf Turanlı, Göreve Başladı

 31 Mart mahalli idareler yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nden Kâhta Belediye Başkanı seçilen İbrahim Yusuf Turanlı, binlerce vatandaşın katılımıyla salâvat ve tekbirler eşliğinde göreve başladı. 

Saadet Partisi Kâhta İlçe Başkanı Vahap Gazi Uluçay, Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve kalabalık bir kitlenin katılımıyla Belediye hizmet binasına gelen Turanlı, belediye önünde toplanan binlerce kişi tarafından tekbir ve salavatlarla karşılandı. 
Kurban kesimi, okunan kuranı kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından vatandaşlara hitap eden Başkan Turanlı, “Halkımız en iyi hizmeti yapacağımızdan emin olsun. Kimseyi ayrıştırmadan bölüştürmeden, parçalamadan bir bütün olarak Kâhta’ya hizmet edeceğiz. Dün bir siyasi partinin mensubuydum bugün Kâhta’nın belediye başkanıyım. Siyasi parti rozetimi çıkarttım Kâhta belediye başkanı rozetini takıyorum. Kâhta’mızın her tarafına eşit bir şekilde hizmet götüreceğimizden her kes emin olsun. Kimsenin endişesi olmasın ve kimse farklı düşünce içerisine girmesin. 
“Geçmişe değil geleceğe bakacağız”
Dün ne isek bugünde aynıyız. Yarın da aynısı olacaktır. Dünü geçmişte bıraktık,bugün geleceğimize bakıyoruz. Bir kez daha burada sizlerin huzurunda gelmiş geçmiş tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü onları sizler seçtiniz. Halkımızın kararına saygı gösterip teşekkür etme hakkımız var. Ben buradan vefat etmiş belediye başkanlarımıza rahmet sağ olanlara ise huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. Seçim süresince güvenliğimizi sağlayan emniyet mensuplarımıza, bizlerin mesajlarını halkımıza ulaştıran basın mensuplarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza ve sırtımıza büyük bir sorumluluk yükleyen değerli Kâhtalı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Rabbim bizleri sizlere karşı mahçup bırakmasın. 
“İlk gün ne dediysek bundan sonra da aynısını söyleyeceğiz”
Yola çıkarken ne söz verdiysek sözümüzün arkasında olacağız. İlk gün ne dediysek bundan sonrada aynısını söyleyeceğiz. Belediye halkımızın ayağına götüreceğiz. Farklı bir şey söylemeyeceğiz. Ekibimizi oluşturduktan sonra ilçemizin çözüm bekleyen sorunlarını önceliğine göre hiçbir ayrım gözetmeksizin bir program dahilinde çözmeye çalışacağız. Bunu burada tüm Kâhta halkının ve basın mensuplarının huzurunda bir kez daha taahhüt ediyorum. Biz geçmişe değil önümüze bakacağız. Şeffaf bir belediyecilikle sizlerin karşısına çıkacağız. Her vatandaşımızın bilgi sahibi olması için gelir giderimizi ihalelerimizi ve meclis kararlarımızı kendi resmi web sitemizde yayınlayacağız ”dedi. 
Konuşmasının ardından tekbirler eşliğinde makam odasına geçen Başkan Turanlı, makam odası girişinde Belediye Başkanvekili Hamza Özer tarafından buket çiçek ile karşılandı. 
Başkan Turanlı, daha sonra makam odasına giderek koltuğunu 31 Mart seçimi sürecinde “Ben varım ben” diyerek seçimin fenomeni haline gelen engelli Hamza’dan devraldı.
Makam koltuğuna oturduktan sonra açıklamada bulunan Başkan Turanlı, konuşmasının başında şeffaf bir yönetim anlayışı ile Kâhta’ya hizmet edeceklerini tekrarlayarak,”Geçmişte belediye başkanlığı yapmış biri olarak geçmiş dönemimin vermiş olduğu tecrübe ile halkımıza en güzel hizmetleri sunacağımıza inanıyorum. İnşallah 5 süre zarfında kurumsal ve profesyonel bir hizmet anlayışı ile halkımıza hizmet edeceğiz. Hedefimiz Kâhta’ya halkımızın ihtiyacı olan kalıcı hizmetler kazandırmak. Bu hizmetleri yaparken halkımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın görüş ve önerilerini dikkate alacağız. 
“Eleştiri güç Kazandırır”
Buradan tekrardan gelmiş geçmiş bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Muhakkak ki hepsinin ilçemize güzel hizmetler kazandırmışlardır. Görev yaparken eleştirilere açık olacağız. Eleştirinin olduğu yerde daha güzel ve daha iyi hizmetler yapıldığına inanıyoruz. Biz halkımıza güveniyoruz. Halkımız da bize güvendiği için bizleri bu göreve layık görmüştür. Halkımızın güvenine layık olmaya çalışacağız. Halkımız en güzel hizmetlere layıktır. 
“Kaybeden yok kazanan Kâhta olmuştur”
Bu süreçte aday olan diğer partilerimizin adaylarını kaybetmiş değil kazanmış olarak görüyoruz. Kaybeden yok, kazanan Kâhta olmuştur. Önümüzdeki süreçte bu arkadaşlarımızı ziyaret edip ilçemize yapılacak hizmetler noktasında görüş alışverişlinde bulunacağım. Bugün görevimizi devraldık. Belediyemizin mali durumu ile gerekli resmi bilgileri aldıktan sonra bunu yapacağımız bir basın toplantısı ile halkımızla paylaşacağız. Bu konuda halımızdan 10 günlük bir zaman ve hoş görü istiyoruz. Ve inşallah yapacağımız planlama sonucunda 3 ay içersinde hizmetlerimize başlayacağız. Belediyecilik ekip işidir, ekibime ve personelime güveniyorum ”dedi.
Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Turanlı, seçim sürecinde verdiği tüm sözlerinin arkasında olduğunu, görevini layığı ile yapan her kesin görevine devam edeceğini, bir hafta tebrik kabulünün ardından tebrik ziyaretlerini mesai saatinin dışında kabul edeceğini belirterek özellikle vatandaşlardan buket çiçek, çelenk yerine Kahtaspor’a bağışta bulunmalarını istedi. 
Konuşmasını tüm katılımcılara teşekkür ederek tamamlayan Başkan Turanlı daha sonra tebrikleri kabul etti.
 











Bu yazı toplam 1720 defa okunmuştur