Kahta Buğday Pazarı Esnafı Yer Sorununun Çözümü Çağrısında Bulundu

​Kahta Buğday Pazarı Esnafını ziyaret eden HÜDA PAR Kâhta ilçe Başkanı İrfan Demiral, esnafa verilen yer sözünün yerine getirilmesi çağrısında bulundu.

Kahta Buğday Pazarı Esnafı Yer Sorununun Çözümü Çağrısında Bulundu

 
 Adıyaman’ın Kâhta ilçesi Bayraktar Mahallesi'nde bulunan buğday pazarı esnafı, kendilerine ait olan iş yerlerinin bir bölümün yıkıldıktan sonra başka bir alana taşınma sözü aldıklarını ancak kendilerine söz verilen alanın Ankara'da engele takıldıklarını belirttiler.
Şuan bulundukları yerin ilçe merkezinde bulunmasından dolayı sürekli olarak çevre sakinleri tarafından şikâyet edildiklerini ve beddua aldıklarını dile getiren Kâhta Zahireciler Başkanı Mahmut Okay, hazine arazilerinin şahıslara peşkeş çekildiğini iddia etti.
Zahireci esnafını dinlemek için beraberindeki heyetle pazar yerini ziyaret eden HÜDA PAR Kahta ilçe Başkanı İrfan Demiral esnafı dinledikten sonra bir açıklama yaptı.
"Verilen sözlerin yerine getirilmesi gerekiyor"
Demiral yaptığı açıklamada, "Dernek başkanı ve esnafından dinlediğimiz kadarıyla bu alana yapılacak olan diş hastanesi nedeniyle buğday pazarı esnafımız başka bir yere taşınması adına bir söz verilmiş. Bu söz çerçevesinde başkanımız da esnafından imza toplayıp Ankara'ya götürmüş ve orada takılmış. Biz buradan yetkililere seslenerek Ankara'da takılan dosyaların ivedi bir şekilde sonuçlanıp esnafımızın sorunlarının giderilmesi noktasında hareket edilmelidir. Bu insanlarımızın daha da mağdur olmasının önüne geçilebilmesi adına çalışma başlatılmalıdır. Bu sorun giderildikten sonra verilen sözlerin yerine getirilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.
"Hazine arazileri şahıslara devredildikten sonra satılıyor"
Zahireciler Başkanı Mahmut Okay, devlet arazilerini bir yolunu bulduktan sonra kendilerine tapulayan şahısların daha sonra oraları sattıklarını belirterek, "Bizim burada bazı şahıslar Mili Emlak'a giderek hazine arazilerini kendilerine devretmek adına her yolu deniyor. Bazı parseller b b şekilde şahıslara devredilmiş. 1268/2 burayı alan şahıs aldığı hazine arazisini sattı. Bunun gibi diğer yerlerde var. Sadece 1268/4 parsel numaralı alan bize söz verildi söz verildikten sonra bütün kurumlarda gerekli evrakları aldım. Ben 10 aydır Ankara yolunda gidip geliyorum. Bu gidiş gelişlerimin ardından söz verilen araz Özel idare devredilerek bizlere kiraya verilecekti. Bakanlık önceden bana cevap verirken daha sonra telefonlarıma bakmamaya başladılar.  Niçin cevap vermediklerini sorduğumda bana, 'Bir tarafta siz bir tarafta da başkası.' cevabını verdiler." ifadelerini kullandı.
“Yüz bin nüfuslu Kâhta'nın bir buğday pazarı yok”
Ankara temaslarından olumlu bir sonuç alamadığını belirten Okay, "Bizim eski bir milletvekilimiz vardı. Bize söz verilen alana otel yapacağını söylemişti. Ben de milletvekilimizin Ahmet Aydın olduğunu söyleyenince o zaman 'Bize telefon açsın dediler.' Tüm çabalarıma rağmen sayın vekilimiz bir telefon açmadı. Bu arazi özel idareye devredilecek bize değil. İkinci dilekçeyi kamu yararına göndermemizi istediler. İkinci dilekçeyi de o şekilde gönderdim. Şuan da biz mağduruz. Her ilin, ilçenin ve kasabanın bir buğday pazarı varken yüz bin nüfuslu Kâhta'nın bir buğday pazarı yok. Ben yazıhaneye girdiğim zaman ben utanıyorum. Çevremizdeki bina sakinleri bizden rahatsız olup beddua ediyorlar. Sürekli bizleri şikâyet ediyorlar. Polisler gelip çalışmayı tamamlamamızı istiyorlar. Saat 21.00'den sonra burada çalışmamız istenmiyor. Buraya diş hastanesi yapılacağı söylendi. 80 milyon insanın hakkını birilerine peşkeş çekmeyin." dedi.
 









Bu yazı toplam 302 defa okunmuştur