Milletvekili Tutdere: "Narince’nin Kaynağı Var Ama Suyu Yok"

CHP Adıyaman Milletvekili Avukat Abdurrahman Tutdere,Kahta’nın Narince Köyü’nde yaşanan içme suyu sorununu meclis gündemine taşıdı.

Milletvekili Tutdere:

 

 

 

Tutdere, "Köyümüzün merkezine 2 kilometre mesafedeki su kaynağından 37 köyün ihtiyacı karşılanıyor ama Narince köyünde su yok. Sadece 1 saat akan su için köylüler fahiş elektrik faturaları ödüyor. Yetkilileri göreve davet ediyorum." 

Milletvekili Tutdere, tekrarlanan İstanbul yerel seçimlerinin ardından, meclis çalışmalarına geri döndü.

Bugün yapılan TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Tutdere, Kahta ilçesi Narince köyündeki içme suyu sorununu meclis gündemine taşıyarak, yetkililere seslendi, "Köylülerimiz en temel insan hakkı olan temiz suya erişimden faydalanamıyor. Köy merkezine 2 kilometre mesafede bulunan su kaynağından 37 köyün ihtiyacı karşılanıyorken, Narince köyünde su yok. Yetkilileri göreve davet ediyorum."dedi.

-"1 SAAT AKAN SU İÇİN FAHİŞ FİYAT ÖDENİYOR"

Adıyaman’ın en büyük ilçelerinden olan Kahta’ya bağlı Narince Köyü’nde yıllardır devam eden içme suyu sorununu Milletvekili Tutdere, meclis gündemine taşıyarak yetkililere seslendi.

-"BU KAVURUCU SICAKTA KÖYÜMÜZDE SU YOK"

Genel kurulda konuşan Tutdere, şunları kaydetti:

"330 hanelik Kahta ilçemizin Narince köyünde sular akmıyor, köylüler içme suyu sorunu yaşıyor. Şu an, yazın kavurucu sıcaklığında, bu köyümüzde sular, günde sadece 1 saat akıyor. Narince köyünün idari sınırları içerisinde bulunan ve köy merkezine sadece 2 kilometre mesafede olan su kaynağından 37 köyün içme suyu ihtiyacı karşılanıyorken bu köyümüzde su yok. 1 saat akan su için köylüler çok yüksek oranda elektrik faturaları ödemek zorunda kalıyor. En temel insan hakkı olan temiz suya erişim hakkında, Narince köyünde yaşayan kadınlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz ve köylülerimiz yararlanamamaktadır. Bu sorunun giderilmesi için, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm kurumları göreve davet ediyorum."

 

 










Bu yazı toplam 1459 defa okunmuştur