Tekstil Atölyesine Çevirdikleri Sınıflar Köylülerin Kazanç Kapısı Oldu

Adıyaman'da, Atakent Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından tekstil atölyesine çevirdikleri eski sınıflarda yaptıkları ürünler ile köylülerin kazanç kapısı oldu.

Tekstil Atölyesine Çevirdikleri Sınıflar Köylülerin Kazanç Kapısı Oldu

 

 

 

Adıyaman İl Milli Eğitim Atakent Çok Programlı Anadolu Lisesinde görevli öğretmenler, 'Öğret Kazandır' adıyla yaptıkları projede kullanılmayan sınıfları tekstil atölyesine çevirerek köylülere iş kapısı açtı.
2018–2019 Eğitim öğretim yılında mesleki eğitim programı kapsamında, proje ekibindeki öğretmenler, tekstil atölyesinde yaptıkları ürünlerle köylülere aylık 30 bin lira gelir kaynağı oluşturdu.

-“YÖREYE 30 BİN LİRA FAYDA SAĞLANMAKTADIR”

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Atakent Çok Programlı Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alarak kursiyerlerin çalışmalarını inceledi.

Alagöz, öğrencilerin ürettikleri ürünleri dünya pazarlarına ulaştırdıklarını belirterek, şunları ifade etti:

Atakent Çok Programlı Anadolu Lisesi, 2018–2019 Eğitim öğretim yılında mesleki eğitim programı kapsamında okul olarak proje ekibi tarafından 'Öğret Kazandır' adıyla proje oluşturulmuş, Kasım 2018 tarihinden sonra Sıra Tekstil ile Atakent Çok Programlı Anadolu Lisesi arasında protokol imzalanmıştır. Milli emlak verilen ve köy tüzel kişiliğinin kullanımına sunulan eski birleştirilmiş sınıfların tekstil atölyelerine dönüştürülerek toplam 28 kursiyere 3 usta öğretici tarafından eğitimler verilmektedir. Bu kursiyerlerimiz bin 100 ile 2 bin lira arası ücret almaktadır. Yöreye toplamda 30 bin lira fayda sağlanmaktadır. Buradaki dez avantajlı insanlarımızın meslek öğrenmelerini sağlamak ve bu süreçte belgeye ulaştırarak, kalfalık ve ustalık belgelerine sahip olmalarını, öğrenirken de işletmeden bir miktar maaş alarak üretime katılmalarını, aile bütçelerine katkı sunmalarını, meslek hastalıklarına karşı sigorta işlemlerini de yaparak, güvenli bir ortamda meslek öğrenmelerini amaçlamaktayız. Bu proje ile oluşturulan iş atölyeleri ile iş imkânı köylerimize kadar getirilerek köyden kente göçünde önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Öğrencilerimiz ürettikleri ürünleri dünya pazarlarına anlaşılan işletme vasıtasıyla ulaştırılmaktadır. Dört aylık kısa bir süre içerisinde moda desinatörlük alanında bazı öğrencilerimiz kendi giysilerini tasarlayarak üretir hale gelmişlerdir."

 











Bu yazı toplam 1519 defa okunmuştur